Gectiğimiz yıl eylul ayında Bursa'nın Osmangazi ilcesi Bahar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 2 cocuk annesi Ebru Gurcan, surekli kavga ettikleri eşi Necati Gurcan hakkında mahkeme kararıyla, uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararına rağmen, Ebru Gurcan'ın cocuklarıyla birlikte yaşadığı 6'ncı Sokak'ta bulunan eve, catıdan balkona atlayarak giren Necati Gurcan, eşiyle, 16 yaşındaki kızlarının yanında tartışmaya başladı. Kavgaya donuşen olayda Necati Gurcan, mutfaktan aldığı bıcağı Ebru Gurcan ’ın once kalbine, yere duşuncede kolu ve kalcasına sapladı. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası yakalanan Necati Gurcan, cıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında, Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşe karşı kasten oldurmek' sucundan dava acılan Necati Gurcan'ın yargılanmasına devam edildi. Gurcan'ın, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi'nden, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, tarafların ve Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı ile Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği Bursa Şubesi'nin avukatlarının yanı sıra, oldurulen Ebru Gurcan'ın annesi Zehra Yeter hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Necati Gurcan, "Ben oldurme kastıyla hareket etmedim. Sadece kapıyı acsın diye canını acıtmak istedim. O kapının obur tarafındaydı. Ben bunları isteyerek yapmadım. Kapıyı tam acsın diye bıcak salladım. Kapı tam acıldığında, bıcak ona değdi. Kalbine girmiş. Olay kazayla oldu. Kızım olayı net olarak gordu. Bursa AMATEM'de uyuşturucu tedavisi gordum. Son donemde şizofren teşhisi koymuşlardı. Benim psikiyatrik tedavi gormemi istediler. Ben ise kabul etmedim. Yaklaşık bir senedir ruyalarımda, eşime araba carparken goruyorum" diyerek eski savunmasını tekrarladı. Olay tarihinde uyuşturucu madde etkisinde olduğunu ve 2 gun boyunca uyumadığını belirten Guran, "Aklım başımda değildi. Eşimle aramızda kapı vardı. Ben onun yuzunu kapı acılana kadar gormemiştim. Sonradan bıcağın kendisine geldiğini gordum. Kızım da oradaydı. Ben kendimi dışarı atmaya calışıyordum. Kapıyı bıraksın diye bıcak sallamış olabilirim. Bıcağı ayaklarına doğru salladığımı hatırlıyorum. Demek ki eğilince kalbine gelmiş" dedi. Duruşmada soz alan Ebru Gurcan'ın annesi Zehra Yeter'in sanığa hitaben, "Ne istedin kızımdan? İki yavrunu oksuz bıraktın" sozleri uzerine Necati Gurcan ağlayarak, şunları soyledi: "Anne, ben de boyle olmasını istemezdim. Uyuşturucu yuzunden oldu. Kader kader" Sanık avukatı mudafilikten cekilme talebinde bulunurken, mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi icin, Bursa Şehir Hastanesi'nde muayenesine karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın ardından gazetecilere konuşan Ebru Gurcan ’ın annesi Zehra Yeter, kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi. Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği Bursa Şube Başkanı avukat Fırat Can Gungor ise, "Ebru Gurcan, Turkiye'de her gun oldurulen ve şiddete uğrayan kadınlardan biri. Maktulun defalarca kez koruma kararı aldırdığı eşi, buna rağmen olayı gercekleştirdi” dedi. Gungor, dernek olarak Turkiye'nin her yerinde bu tarz davalarda kendisine avukat tutamayan, yardıma ihtiyacı olan insanların avukatlıklarını ustlenmek uzere calışmalarını surdurduklerini ifade etti.