“Cukur” dizisinde “Timsah Celil” karakterine hayat veren oyuncu Ahmet Melih Yılmaz, radikal bir kararla kimliğini değiştirdi. Trans birey olduğunu acıklayan Yılmaz, sosyal medya paylaşımlarıyla değişimini gozler onune serdi. Instagram ve Tiktok'ta paylaşımlar yapan başarılı oyuncu, “Ben butun benlerimi seviyorum esasen. Sizi bilemem tabii” notunu duştu. TikTok'ta yaptığı bir yayın sırasında, “Travestiyim diye ayol diye konuşmak zorunda değilim, travestiyim diye dudaklarımı da yaptırmak zorunda değilim.” diyen Yılmaz ’ın değişimi, bazı hayranlarını şoke etti. 2013 yılında “Kadınlar Aşklar Şarkılar” isimli tiyatro sahnesinde trans bireyi canlandıran Ahmet Melih Yılmaz, kendisinin de oyun sırasında tacize uğradığını soylemişti. “Dans sahnesinde masaların arasında dolaşarak seyirciyle daha yakın olmak istedim. O esnada adamın teki cıkardığı 20 lirayı cebime sıkıştırdı.” diyen Yılmaz, “Trans kadınların gercek birer devrimci olduğunu duşunuyorum.” ifadelerini kullanmıştı. 2020 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Umut Veren Genc Erkek Oyuncu Odulu'ne layık gorulen Ahmet Melih Yılmaz, son olarak "Cam Tavanlar" dizisinde Şinasi karakteriyle izleyici karşısına cıkmıştı.