Aynı koyden soyadı benzerliği olan inşaat işcileri Salim Catma (28) ve Soner Catma (34), 18 Temmuz 2020 tarihinde tadilat işi icin Serkan Akgul'un ailesi ile birlikte yaşadığı Zonguldak ’ın Caycuma ilcesine bağlı Nebioğlu beldesindeki eve gitti. Salim ve Soner Catma'dan bir daha haber alınamayınca aileleri kayıp başvurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yuruttuğu soruşturma kapsamında Salim ve Soner Catma'nın oldurulerek ormana gomulduğu belirlendi. Olayla ilgili gozaltına alınan Dondu Akgul, akrabaları Muzeyyen G., arkadaşları Fatih Cilesiz (33) ve Erkan O. tutuklandı. Cinayetlerin ortaya cıkacağını anladıktan sonra kacan ve 20 gun boyunca ormanda yaşadıktan sonra İstanbul'a kacan Serkan Akgul (34) ile babası İsmail Akgul (55) ise 1 Eylul'de il girişinde jandarma ekiplerine teslim olduktan sonra tutuklandı. Dondu Akgul, Muzeyyen G. ve Erkan O., avukatlarının tutukluk hallerine yaptığı itiraz sonucu 2020 yılının kasım ayında tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.
Serkan Akgul, babası İsmail, annesi Dondu Akgul ile Muzeyyen G. ve Fatih Cilesiz hakkında 'Kasten adam oldurme' ve 'Uyuşturucu madde ticareti yapma' suclarından 2'şer kez ağırlaştırılmış omur boyu ve ceşitli hapis cezaları istemiyle dava acıldı. Erkan O. icin ise 'sucluyu kayırma' sucundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Zonguldak 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın bugunku karar duruşmasına İsmail Akgul, Serkan Akgul ve Fatih Cilesiz tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Dondu Akgul, akrabaları Muzeyyen G. ve olenlerin yakınları da hazır bulundu. Mutalaayı okuyan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Serkan Akgul ve ailesinin uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yaptığı, şuphelilerin evlerinde uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 13 bin TL, yaklaşık 3 kilo uyuşturucu madde, uyuşturucu yapımında kullanılan bitki ve bin 271 uyuşturucu hap ele gecirildiğini anlattı.
Serkan Akgul'un evdeki uyuşturucu maddelerin bir kısmının eksik olduğu iddiasıyla inşaat işcileriyle tartıştığı ve Salim Catma'yı bacağına ateş ederek yaraladığı, ardından ise cezaevine girmemek icin oldurmeye karar verdiği ifade edilen mutalaada, babası İsmail Akgul'e ‘Soner ve Salim'i oldurmeye gidiyorum. Sen de traktoru calıştır, silah sesi duyulmasın ’ diyerek maktulleri oldurduğu, babasının da silah sesi duyulmaması icin traktoru calıştırıp, gaz vererek yuksek motor sesi cıkardığına dikkat cekildi. Cinayetin ardından aile fertlerinin soğukkanlılıkla birlikte hareket ederek cesetleri battaniye ve muşambaya sardıkları, koylunun dikkatini cekmemek icin de ağac kesme bahanesiyle romorka yukleyerek ormana goturup gomdukleri belirtildi. Kadınların ise evde kalarak kan izlerini camaşır suyuyla temizledikleri ifade edildi.
Mahkemede karar oncesi son sozleri sorulan sanıklardan Serkan Akgul, ailesinin suclamalarla ilgisi olmadığını soyleyerek, “Pişmanım. Mutalaadaki gibi cezalandırılmalarını istemiyorum.” dedi. Babası İsmail Akgul ise cinayetlerle alakasının olmadığını ileri surerek, “Serkan'a 'Ne yaptın?' dediğimde silahı bana doğrulttu. Kimse sesini cıkartmasın diye silahla tehdit etti beni. Beratimi talep ediyorum.” diye konuştu. Diğer tutuklu sanık Fatih Cilesiz ise silahla tehdit altında uzerine atılı sucları işlemek zorunda kaldığını belirterek, “Tehdit altındaydım. Coluk cocuğumla tehdit edildim. Elinde silah vardı. Ben de bir şey yapamadım.” ifadelerini kullandı. Diğer sanıklar Dondu Akgul ve Muzeyyen G. de uzerlerine atılı suclamaları işlemediklerini ifade etti.
Mahkeme heyeti, Serkan Akgul'e 2 kişiyi oldurduğu iddiasıyla 2 kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırarak cezasında indirim uygulamadı. Uyuşturucu madde ticaretinden ise 18 yıl 7 ay 15 gun, kenevir ekiminden ise 5 yıl 7 ay 15 gun hapis cezası verildi. Babası İsmail Akgul icin ise kasten oldurme sucundan 2 kez ağırlaştırılmış muebbet ile uyuşturucu madde ticaretinden 4 yıl 6 ay 15 gun hapis cezası verildi. Fatih Cilesiz hakkında da kasten oldurme sucundan 2 kez muebbet hapis ile uyuşturucu madde ticaretinden 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar anne Dondu Akgul suc delillerini gizlemekten 4 yıl 2 ay, Muzeyyen G. ise aynı suctan 4 yıl 2 ay hapis ve uyuşturucu uretimi ve ticaretinden 10 yıl 1 ay 15 gun hapis cezasına carptırıldı. Erkan O. ’ye ise sucluyu kayırmak sucundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Mahkeme sonunda tutuklu sanık Serkan Akgul, karara tepki gostererek mahkeme heyetine kufretti. Mahkeme başkanı, kufru tutanağa gecirerek sanık hakkında suc duyurusunda bulunulmasına karar verdi.