Antalya ’nın Manavgat ilcesine bağlı Side Mahallesi ’nde, 2019 Aralık ayında bir sitede guvenlik gorevlisi olarak calışan Halil Ayaz, sitede oturan ilkokul oğretmeni A.O. ’nun hakaretine uğradı. Siteden taşınanlardan kalan eşyaları ihtiyac sahiplerine vermek uzere taşıdığı sırada yanına gelerek, “Bunları burada niye tutuyorsunuz, kaldırın. Fakirlerle uğraşmayın.” diyerek Halil Ayaz ’ı aşağıladığı, daha sonra da otoparkta kucuk kızıyla oynarken Halil Ayaz ’a yonelik ‘fakir ’ diyerek hakaretlerde bulunduğu gerekcesiyle Ayaz, ilkokul oğretmenliği yapan A.O. hakkında savcılığa ‘hakaret ’ ve ‘mobbing ’ uygulamaktan suc duyurusunda bulundu. Ayrıca A.O. ’nun, "Fakirlik iğrenctir." dediği one suruldu. Manavgat 5 ’inci Asliye Ceza Mahkemesi, sanık A.O. ’yu 5 ay hapisle cezalandırırken sanığın cezası 6 bin lira paraya cevrildi. Mahkemenin kararının ardından Halil Ayaz, bu kez konuşma zorluğu ceken kızına karşı yapılan hakaretten dolayı A.O. hakkında dava actı. Manavgat 3. Asliye Ceza Mahkemesi ’nde gorulen davanın karar duruşmasına davacı Halil Ayaz, sanık A.O. ile tarafların avukatları ve tanıklar katıldı. A.O., Halil Ayaz ’ın cocuğunun engelli olduğunu bilmediğini, mahkeme aşamasında oğrendiğini, Halil Ayaz ’ın calışmadan işe gelmeden para aldığını, birkac site sakiniyle bu olayı ortaya cıkardığı icin Halil Ayaz ’ın kendisine husumet beslediğini, cocuğunun ozel durumunu istismar ederek kendisinin cezalandırılmasını istediğini soyledi. Mahkeme, A.O. ’yu hakaret sucundan 3 ay hapis cezası ile cezalandırırken, sanığın eylemi alenen gercekleştirmesi nedeniyle cezasında 1/6 oranında artırım yaparak 3 ay 15 gun hapis cezası ile cezalandırılmasına, hapis cezasının paraya cevrilmemesine karar verdi. Mahkemenin ardından acıklama yapan Halil Ayaz, adaletin yerini bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Benim kendi adıma actığım hakaret davası daha once sonuclanmış ve verilen 6 ay hapis cezası paraya cevrilmişti. Actığımız 2. dava bugun sona erdi. A.O. ’yu 3 ay 15 gun hapis cezasına carptıran mahkeme cezanın para cezasına cevrilmesine gerek olmadığına karar verdi. Milli Eğitim tarafından mahkemeye gonderilen yazıda şahsın kademe ilerlemesinin durdurulmasına dair disiplin cezası vermiş. Milli Eğitimin mahkemenin verdiği hapis cezasını da dikkate alarak yeni kararlar alacağına inanıyorum. Boyle bir kişinin oğretmen olarak cocuklarımıza verebileceği bir şey olmadığı gibi zarar vereceğine de inanıyorum.”