Kocaeli ’nin Golcuk ilcesi Yeni Mahalle'deki apartmanın giriş katında tersane işcisi Osman Karatoprak (24), eve hırsızlık amacıyla giren Murat Yarar'ı (36) cıkan arbedede bıcakladı. Evden kacan Yarar, yaklaşık 100 metre sonra yere yığıldı. Osman Karatoprak, cevredekilerden yardım istedi. İhbar uzerine gelen sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırılan Murat Yarar, yaşamını yitirdi. Yarar'ın hırsızlık sucundan sabıkasının olduğu belirlendi.
Gozaltına alınan Osman Karatoprak, emniyetteki ifadesinde sabah kahvaltı yaptığını ve masayı toparladığı sırada yatak odasından sesler geldiğini belirterek, “Masada bulunan tavayı sol elime, bıcağı sağ elime alıp odadan cıktıktan sonra seslerin geldiği yatak odasına doğru yoneldim. Kapıyı actığımda alt kısmında pantolonu inik vaziyette bir erkek şahsın halıya işediğini gordum. Şahsı gorunce birden korktum ve 'sen kimsin?' diye sordum. Pantolonunu cekti ve kemerini taktı. Bana da, 'Ne yapacaksın, elindeki bıcakla bana mı vuracaksın?' diyerek sağ elini belinin arka kısmına doğru goturdu ve bulunduğu yerden uzerime doğru zıpladı. Bana saldırınca ben de korku ve panikle elimde bulunan tavayı bu şahsın omuz kısmına doğru vurmaya başladım ve yine elimde bulunan bıcağı şahsın kalca kısmına doğru sallayarak kendimden uzaklaştırmak istedim. Can havliyle ben bu şahsı yaralayıp yaralamadığımı bilmiyorum.” dedi. Osman Karatoprak cıkarıldığı mahkemece 'kasten adam oldurmek' sucundan tutuklandı.
Osman Karatoprak ’ın annesi Maşallah Karatoprak, oğlunun kendisini savunduğunu belirterek, “Karşı tarafa da Allah sabır versin. Oğlum kendini savunmasaydı, olecekti. Başkasının başına gelmesin. Diyecek bir şey yok. Acı cekiyorum, kendimi de karşı tarafın annesinin yerinde goruyorum, cocuğumu cocuğunun yerinde goruyorum. Ben de aynı acıyı yaşıyorum. Oğlumu ne olur serbest bırakın.” dedi.
Ağabeyinin kendisini savunduğunu ve meşru mudafaa durumunun goz onunde bulundurulması gerektiğini ifade eden Nazlıcan Karatoprak, “Benim ağabeyim normalde bir karıncayı dahi incitmez. Buraya calışmak icin geldi, ev tuttuk. Tek başına yaşıyordu. Oldurmeseydi belki oldurecekti ve oldurmeye de niyeti yoktu. Oldurmeye niyeti olan bir kişi ne ambulansı arar ne de ambulansa taşır. Ağabeyimin serbest kalmasını ve gerekli işlemlerin adaletli bir şekilde yapılmasını istiyorum. Haksız yere yatmasına kimsenin omru razı olmaz.” diye konuştu.
Muvekkilinin kendisini savunmak amacıyla meşru mudafaa hakkını kullandığını belirten ve tutukluluk haline itiraz ettiklerini ifade eden Avukat Osman Ozgeliş, “Hırsızlık yapmak icin evin kapısını kırarak giren maktulle muvekkilin karşılaşması neticesinde gercekleşen eylemi, muvekkilimiz haksız saldırıyı engellemek, kendisini koruma icgudusu ve savunma maksadıyla yapmış. Yaralama ya da oldurme kastı kesinlikle bulunmadığından ceza kanununda mevcut olan ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan nedenlerden olan meşru savunma ve zorunluluk hali ile sınırın aşılması muesseselerinin de goz onune alınarak tutuksuz yargılanması gerektiğine ilişkin itirazlarımız tarafımızca Golcuk Nobetci Asliye Ceza Mahkemesi ’ne yapılmıştır.” dedi.