Sivas ’ta gectiğimiz gunlerde etkili olan kar yağışı kenti beyaza burudu. İlde koy ve mezra yolları ulaşıma kapanırken, hava sıcaklığı sıfırın altında 15 derecelere kadar duştu. Sibirya soğuklarının yaşandığı şehirde kimi vatandaşlar ise kar yağışını fırsata cevirdi. Zara ilcesine bağlı Nasır koyunde bir grup vatandaş, traktorun arkasına bağladıkları kanepe ile kayarak doyasıya eğlendi. ‘Olmazsa olmazımız ’ dedikleri kopeklerini de yanlarına alan genclerin o anları, renkli goruntulere sahne oldu. Sivas ’ta kanepeyle kayak keyfi
Koy sakinlerinden Muhammed Aksu, “Karda kaymak icin bir duzenek yaptık. Koydeki cocuklarla hep birlikte oynamak icin yaptık. Kanepeyi koyduk. Kopeğimizi de aldık yanımıza. Ben İstanbul ’dan Sivas ’a sırf bunun icin geldim.” dedi.
Emin Kaya ise, “Sabah kalktığımızda her taraf kardı. Bizde bunu fırsat bilip kızağımızı hazırladık. En başta cadırla yapmıştık. Altı kişiydik ve kayarken canımız sıkıldı. Duşenlerimiz kalkanlarımız oldu. Bir tane kanepe bulduk ve bir iki kişi daha aldık. Olmazsa olmazımız kopeğimizi de aldık. Herkesi aldığımız zaman daha guzel oldu.” diye konuştu. 
Koy sakinlerinden Muhammed Aksu, “Karda kaymak icin bir duzenek yaptık. Koydeki cocuklarla hep birlikte oynamak icin yaptık. Kanepeyi koyduk. Kopeğimizi de aldık yanımıza. Ben İstanbul ’dan Sivas ’a sırf bunun icin geldim.” dedi.