Ağrı ’da iki gundur etkisini surduren kar nedeniyle il genelinde 374 koy yolu ulaşıma kapandı. Ağrı İl Ozel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, kapalı yolları acmak icin calışmasını surdururken, kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Hanoba koyune yolcu taşıyan bir minibusun mahsur kaldığı bilgisi alındı. Minibusun şoforu Mehmet Kocyiğit, 6 yolcusuyla mahsur kaldığını belirterek, ekiplerden yardım istedi. Donerdere ve Hanoba koyu arasında mahsur kalan minibustekiler, bolgeye ulaşan il ozel idaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah gittikleri kent merkezinden koye donerken kar yağışı nedeniyle Donerdere ve Hanoba koyu arasında 6 yolcuyla mahsur kaldıklarını belirten surucu Mehmet Kocyiğit, "Yaklaşık 4 saat boyunca yolda mahsur kaldık. Kendi imkanlarımızla cıkamayınca İl Ozel İdaresinden yardım istedik. Sağ olsunlar ekip geldi ve yolumuzu aca aca ilerliyoruz. Kendilerine cok teşekkur ediyoruz" dedi. Karda yollar kapanınca minibusun ilerleyemediğini belirten Hanoba Koyu Muhtarı Sabri Gozalan, "İl ozel idaresinden yardım istedik. Geldiler hem yolu actılar hem de arabayı kurtarıp koyumuze kadar getirdiler. Ağrı'da kar cok yağıyor ve yollar surekli kapanıyor. Ama ekipler her gun yolları acıyorlar. Hic mağduriyet yaşamıyoruz. Cok memnunuz calışmalardan. Kar yağar yağmaz yollarımız acılıyor. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu. Yolda kalan minibusu kurtardıktan sonra koye kadar araca eşlik eden iş makinesi operatoru Mustafa Celik, şunları soyledi: "80 arac, 91 personel ile surekli koy yollarındayız. Ağrı'da iki gundur kar yağışı etkili oluyor. Bircok koy yolumuz kapandı. Yolları acmak icin surekli calışma halindeyiz. Bugun de yol calışmalarında bize mahsur kalanların olduğu bilgisi geldi. Şu ana kadar koylerde hastalar icin gelen iki ambulans ile bir koy minibusunu kurtardık. Dun geceden beri yağan kar olumsuz etkiliyor hayatı. Ağrı'da doğa şartları kışın cok zor ve bizde surekli mucadele halindeyiz. Şu anda deniz seviyesinden 2 bin 100 metre yukseklikteki koylerimizin yollarını acıyoruz. Ekip olarak mesai gozetmeksizin aralıksız calışmalarımızı surduruyoruz."