Samsun ’da okul servisleri ilk kez ara zam yaptı. Servisciler oğrenci taşıma tarifesine yapılan yuzde 25 ’lik zammı az bulurken, zammın en az yuzde 40 oranında olması gerektiğini ifade etti. Toplu taşıma ucretlerine zam yapılan Samsun ’da, oğrenci servisi ucretleri de yuzde 25 oranında zamlandı. Yapılan zamla birlikte tarihte ilk kez bir eğitim-oğretim donemi bitmezden tarifede değişikliğe gidilirken, aynı donemde 2 kez zam alan servisciler yine de zamdan memnun kalmadı. Yeni zamlı tarife ile birlikte Samsun ’daki en ucuz oğrenci servis ucreti 337,5 TL (şehir ici), en pahalı oğrenci servis ucreti ise 775 TL oldu. İlk kez donem sonlanmadan yılda 2 kez tarifeye zam geldiğine dikkat ceken Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Huseyin Binay, “Oğrenci servislerine yuzde 25 oranında zam yaptık. Bu zam oranından hic memnun değiliz. Normalde biz her sene ağustos ayında yılda 1 kez fiyat tarifesi cıkartıyorduk. İlk kez ara donemde yeni tarife cıkartmak zorunda kaldık. Akaryakıt zamları belimizi buktu ve hala bukmeye devam ediyor. Okullar acıldığında eylul 2021 ’de 6 TL ’den mazot alıyorduk, bugun neredeyse 15 TL ’ye mazot alıyoruz. Akaryakıt fiyatlarının 2 kattan fazla artmasına rağmen biz o oranda bir zam talep etmedik. Yuzde 50 oranında bir zam bile bizi tatmin etmezken en azından yuzde 40 oranında bir zam talebinde bulunduk. Pandemide en fazla zarar goren meslek grubuyuz. 2020 ’den beri cok zor şartlar altında yaşam surduruyoruz. Cok uzun yıllardır serviscilik yapıyoruz. Hayatımda ilk kez ara donemde tarife değişikliğine gidildiğini gordum. İnşallah bu zorlu surecten de cıkabiliriz.” dedi. Yeni zamlı tarifenin ardından oğrenci servis ucretleri 2021-2022 eğitim ve oğretim yılı servis aracı fiyat tarifesine gore; şehir ici 337,5 TL, Atakum-şehir merkezi 381,25 TL, Tekkekoy- şehir ici 381,5 TL, Carşamba-Samsun 568,75 TL, Bafra-Samsun 612,50 TL, Kavak-Samsun 612,50 TL, Terme-Samsun 625 TL, Havza-Samsun 775 TL, Asarcık-Samsun 756,25 TL ve Ladik-Samsun ise 775 TL oldu.