Esra Hankulu, Ankara'nın Mamak ilcesi Akdere Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinde, gecen yıl 5 Ağustos'ta olu bulundu. Hankulu ile geceyi evde geciren arkadaşları Dilan Civelek ve Furkan Gurgil ile kamuoyunda 'Aleyna Cakır' olarak bilinen Sema Esen ’in olumuyle ilgili devam eden soruşturmada şupheli olan Umitcan Uygun gozaltına alındı. Uygun, 'kasten oldurme' sucundan tutuklanırken, Furkan Gurgil ile Dilan Civelek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli Tıp raporunda Hankulu ’nun, kunt kafa travması sonrası meydana gelen ic kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlenince, Umitcan Uygun hakkında 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet, olay sonrası Hankulu ’nun cep telefonunu sakladıkları iddia edilen Furkan Gurgil ve Dilan Civelek hakkında ise 'suc delillerini gizlemek' sucundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava acıldı. Davanın ilk duruşması Ankara 9 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’nde bugun goruldu. Duruşmaya, tutuklu sanık Umitcan Uygun, bulunduğu cezaevinden Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, tutuksuz sanıklar Furkan Gurgil ile Dilan Civelek hazır bulundu. İddianamenin okunmasının savunmasını yapan Uygun, Hankulu ve Dilan Civelek ’in evde alkol aldıklarını, Furkan Gurgil ile kendisinin icmediğini, birlikte corbacıya gittiklerini, saat 02.30 sıralarında Hankulu ’nun evine donduklerini soyledi. Uygun, "Birlikte odaya gectikten 10 dakika sonra Esra titremeye ve kasılmaya başladı. Esra'nın kollarından tutup yere uzandırdım. Furkan'ı odaya cağırdım. Birlikte Esra'yı banyoya goturduk. Saclarına ve bacaklarına su tuttuk. Daha sonra kendine geldi. 'Kotuysen hastaneye gidelim' dedim. O da 'İyiyim, gerek yok' dedi. Furkan tuzlu ayran yaptı, ictikten sonra kustu ve kendine geldi. Cay icmek istediğini soyledi. Hatta kendi cay demledi hep birlikte ictik" ifadelerini kullandı. Daha sonra tekrar odaya giderek uyuduklarını iddia eden Uygun, "Sabah 08.00 avukatım aradı, adliyede bir başka olay icin ifade vermem gerektiğini soyledi. Telefon sesine Esra da uyandı. Evden ayrıldığımda hayattaydı. Dilan ve Furkan da uyuyordu" dedi. Mahkeme başkanının, adli tıp raporunda Hankulu ’nun başına aldığı darbe sonucu olduğunun tespitini sorması uzerine sanık Uygun, "Furkan saat 14.00 gibi beni aradı. Esra'nın dudaklarının mosmor olduğunu ve nabzının atmadığını soyledi. Esra ile aramızda tartışma bile yaşanmadı. Vucudundaki morlukların nasıl olduğunu bilmiyorum" yanıtını verdi. Bu arada olen Hankulu'nun ailesinin avukatı, sanık Uygun'un cep telefonunun dijital inceleme raporlarının dosyaya girdiğini, buna gore sanığın olay sabahı kamuoyunda Aleyna Cakır olarak bilinen Sema Esen'in fotoğraflarına baktığının tespit edildiğini, bu nedenle Hankulu'yla kavga etmiş olabileceğini soyledi. Bunun uzerine Uygun, "Telefonumda surekli fotoğraflara bakarım. Sayfamda kim varsa anne, baba, arkadaşlar ancak o gun kimin fotoğrafına baktığımı hatırlamıyorum. Esra ile hic kavga etmedik" dedi. Uygun, Hankulu ’nun telefonundan bazı verilerin silinmesiyle ilgili soruya da "Bilmiyorum" cevabını verdi. Savunmasını yapan tutuksuz sanık Furkan Gurgil, gece Hankulu ile Uygun ’un uyumak icin odaya gectiklerini, o saatten sonra kendilerinin de uyuduğunu belirterek, "Saat 14.00 gibi uyandık. Esra ’nın odasına gittiğimde mosmor olduğunu gorduk. Ağzından su gelmişti. Once Umitcan Uygun ’u, ardından da 112 ’yi arayarak yardım istedim. Eve gelen sağlık ekiplerinin olduğunu soylemesi uzerine Umitcan ’ı birkac kez daha aradım. Umitcan ‘benden bahsetmeyin ’ dediği icin ilk ifademde soylemedim" dedi. Sanık Dilan Civelek de, Umitcan Uygun ’un telefonda, "Ne icip ne yediyseniz polise soyleyin; ancak benden bahsetmeyin' dedi. Daha once Umit ’in sosyal medyadan kızlarla yayın yaptığını Esra ’ya soylemiştim. O nedenle kavga etmişlerdi. Beni olay nedeniyle tehdit etmişti. Furkan ile konuşmasındaki ses tonunda tehdit ettiğini duşundum" dedi. Her iki sanık da, Hankulu ’nun cep telefonunu sakladıkları yonundeki suclamayı ise kabul etmedi. Tanıkların dinlenmesi ardından taraf avukatlarının beyanları alındı. Savcının mutalaasının ardından Umitcan Uygun ’un tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.