Ankara Kecioren ’de, 15 Ocak gunu saat 12.30 sıralarında başıboş iki kopek, sokaktan gecen 13 yaşındaki kızı kovaladı. Cocuk bir binaya kacarak kopeklerden kurtuldu. İki başıboş kopek, daha sonra sokakta bulunan bir marketin bahcesindeki horoza saldırdı. Market sahibinin eşi Muhittin Demir, horozu kopeklerden kurtarmaya calışsa da başaramadı. Kopeklerin once kızı kovalaması, sonra da horoza saldırması marketin guvenlik kameralara yansıdı. Muhittin Demir, olaya yonelik yaptığı acıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Eşimin yanına bakkala gelmiştim. O esnada bir cocuk sesi duydum. Dışarı cıktım, sesi kesilince iceri girecek gibi oldum ama cocuğun bağırtısı tekrar gelince bakayım dedim. O esnada iki kopek ile cocuk koşarak geldi. Can havliyle kendini dukkana attı. O esnada kopekler benim horozları gorunce o tarafa yoneldiler. Cocuğa sordum 'Kopekler senin mi?' diye, 'Yok abi beni sıkıştırdılar' diyerek can havliyle kendisini karşı komşunun evine attı. Ondan sonra kopekler horoza saldırmaya başlayınca bayağı bir hengame oluştu. O esnada kopeklerin onune gectim ama bir turlu engelleyemedim. Ankara ’da kopekler, once cocuğa sonra horoza saldırdı ViDEO

Kopekler de bayağı hırslanmışlar. O esnada elime bir tahta parcası gecti. Onunla da engellemeyi başaramadım. Kopekler ondan sonra bana donduler, karşı yandaki esnaf arkadaş da mudahale etti. Sonra kopekler horozu bıraktılar, ben de o esnada bir bidon su dokunce hayvanlar kactı.” Demir, daha once başka kopeklerin mahalle sakinlerinden birisinin kedisine saldırdığını, ayağını parcaladığını, kopek korkusundan cop atmaya cıkamadıklarını soyledi. Mahalle sakinleri, Muhittin Demir ’in kopeklerin saldırdığı horozu cok sevdiğini, her zaman ilgilendiğini belirttiler.