Siirt'e gecen yıl ic piyasada 300 liraya satılan bıttımın (menengic) kilogram fiyatının, bu yıl kuraklıktan dolayı urunun az olması ile 400 lirayı bulabileceği belirtiliyor. Urunun değerinden ve daha cok verim alınabilmesi icin Siirt Tarım ve Orman İl Mudurluğu bıttım ağaclarının korunması icin calışma başlattı. Siirt ’in Tillo ilcesine bağlı Fersaf, Sinep, Halenze ve İkizbağlar koyunde yaşları 150 ile 200 yıllık olan bıttım ağacları, Siirt Tarım ve Orman İl Mudurluğu tarafından koruma altına alınacak. Tillo ilcesi Fersaf koylunde bulunan 200 yıllık tarihi bıttım ağacları asırlara meydan okuyor. Tarım ve hayvancılık alanında bircok başarılı projeyi hayata gecirerek ilce ve koylerde tarım ve hayvancılık alanında surdurebilirliği devam ettiren Siirt Tarım ve Orman İl Muduru Ergun Demirhan, asırlık bıttım ağacların koruma altına alınması icin calışmalara devam ettiğini dile getirdi. Asırlık bıttım ağaclarından verim alındığını dile getiren Ziraat Muhendisi Abdulhamit Kirec de, “Şu anda Tillo ’ya bağlı Fersaf koyunde bulunmaktayız. Burada ve cevre koylerde Sinep, Halenze ve İkizbağlar koylerinde yaklaşık olarak 15-20 bin dolayında burada gormuş olduğunuz gibi eski bıttım ağacları mevcuttur. Bu ağacların takriben yaşları 150 ile 200 yıllık dolayında olup, bu ağaclar ilimizin gen kaynaklarını teşkil etmektedir.” dedi.