Esnaf Mehmet Can, akşam yemeği icin Samsun ’un Carşamba ilcesindeki bir restorana geldi. Sipariş ettiği corbayı icerken, yediği ekmek parcası soluk borusuna kacan Can, bir anda nefessiz kalıp, masaya yığıldı. İşletmeci Şevki Şahin de yuzustu pozisyona getirerek, ekmeği cıkardığı muşterisini boğulmaktan kurtardı. 8 Aralık gunu yaşayan olay, restoranın guvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Samsun ’da soluk borusuna ekmek parcası kacan muşterisini kurtardı ViDEO Muşterisinin ilk başta gulduğunu sandıklarını belirten Şevki Şahin, “Biz gulmeye devam ediyor sandık fakat ekmek, nefes borusuna kacmış. Sırtına falan vurduk ama baktık yığılmaya başlıyor. Ben o an kaldırdım. Yuzustu pozisyona getirdim. Ağzından ekmeği aldık ve normale dondu her şey. Cok daha kotu sonucları olabilirdi. İster istemez insanda bir panik oluyor. Askerde ve ehliyet sınavında aldığım ilk yardım bilgisiyle hareket ettim. Bu olaydan sonra ilk yardımın onemini bir kez daha anlamış olduk. Ne zaman, nerede ve ne şekilde başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Hepimize gecmiş olsun.” dedi.