Esenyurt ’ta gectiğimiz gunlerde yaşanan olayda, 6 katlı apartmana giren kağıt toplayıcı kadın, bir sure katları gezerek etrafı kontrol etti. Katta kimsenin olmadığından emin olan kadın hırsız, daire onunde bulunan ayakkabılığa giderek teker teker ayakkabıları toplamaya başladı. Korkulukta asılı olan paspasa ayakkabıları koyarak rulo halinde saran kadının bir kağıda yazdığı notu kapıya iliştirerek kacması ise hayrete duşurdu.
Hırsızın notunda ise “Ben ufak bir temizlik yaptım sizin icin, iyi gunlerde kullanmanız dileğiyle” yazdığı goruldu. Sabah uyandıklarında ayakkabılarının calındığını fark eden aile, notu gormeleriyle ikinci kez şok oldular. Kapısının onunde cok sayıda ayakkabının calındığını ve ardından bir not bırakıldığını soyleyen Omur A., “Sabah 06.00 sıralarında hırsız apartmana girmiş. Sanki bizim daireyi biliyormuş gibi en ust kata cıkmış. Biz 6 ’ncı katta oturuyoruz. Direk bizim dairenin onune gelip ayakkabıları almış. Benim 6-7 cift ayakkabım vardı. Babamın ve annemin de ayakkabıları vardı hepsini almış. Sanki biliyormuş gibi. Halıyı goturmeye calışmış. Kutu da soğan vardı. Soğanı almış. Notu gorene kadar bir şey yapmayacaktım. Notu gordukten sonra cok şaşırdım. Nasıl cesaret edip o notu yazmış anlamış değilim. Guvenlik kamerasına baktığımda 9-10 dakikada işini halledip gitmiş” ifadelerini kullandı.