Dun akşam saatlerinde İstanbul'un Umraniye ilcesinde meydana gelen olayda, yuzleri cerrahi maskeli 3 kadın hırsız, sokak uzerinde bulunan bir apartmanı gozune kestirdi. Girdikleri binada butun kapıları yoklayan hırsızlar daha sonra girmeye calıştıkları dairede hic beklemedikleri bir surprizle karşılaştı. Kapının kurcalandığını fark eden daire sakini Arda Kızılkaya, kapıyı actığı o anda hırsızlarla goz goze geldi. İstanbul'da hırsızlar ev sahibi evdeyken iceri girmeye calıştı Kapıyı actıktan sonra karşısında hırsızları goren daire sakini ise ‘Ne oluyor ’ diyerek kapıyı tekrar uzerine kapattı. Girmeye calıştıkları daire sakini ile goz goze gelen hırsızlar ise daha sonra hızlıca binadan uzaklaştı. 3 kadın hırsızın ev sahibi ile yuz yuze geldikleri anlar ise guvenlik kamerasına yansıdı. Olayı anlatan Arda Kızılkaya, "Evde lavabodaydım. Elimi, yuzumu yıkadıktan sonra cıktım lavabodan. Hışır hışır ses duydum. Delikten baktığımda bir tane kadın kapıyı acmaya calışıyordu. Kopeğim de havladı zaten sesten hissedip. Sonrasında kapıyı actım. ‘Ne oluyor ’ diye seslendim. O da ‘yardım topluyorum ’ dedi ama elinde kart vardı. Kapıyı acmaya calışıyordu. Uc kadınlardı. İkisi merdiven başındaydı diğeri de iş ustundeydi. Gittim ustumu giyindim. Direkt camdan cıktım esnaflara bağırdım ‘hırsız ’ diye. O arada koşup kactılar. Biz de esnafların guvenlik kameralarından tiplerini biraz tespit ettik ama yuzleri maskeli oldukları icin cok belli değil. Daha once hic boyle bir şey hissetmediğim icin bir tuhaf oldum. Cok değerli eşyamız yok evde ama canlı bir hayvanımız var, kopeğimize zarar verebilirlerdi. Cunku biraz aksidir eve gelen kişilere karşı" dedi.