Kahramanmaraş ’ın Elbistan ilcesine bağlı Kızılcaoba Mahallesi Taşoluk mevkiinde arıcılık yapan 47 yaşındaki Cuma Tat, bahar aylarında arı koymak uzere 15 yıllık birikimi ile 150 adet kovan aldı. Kovanlarını arı ile doldurmanın hayalini kuran Tat ’ın dunyası, aldığı telefonla başına yıkıldı. Cuma Tat ’ın barakasında cıkan yangın, kovanları kule cevirdi. Alevler, itfaiye ekiplerinin calışmaları ile sonduruldu. 15 yıllık birikiminin bir anda yok olmasının uzuntusunu yaşayan Tat, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 15 seneden beri arıcılık yapıyorum. Birikimlerimle 150 adet kovan almıştım. Kovanlarım, cıtasında yemliğine kadar her şeyi tastamamdı. Tanesi yaklaşık 600 liraya mal olmuştu bana. İlkbaharla birlikte icine arı koymayı planlıyordum. Kovanlar icin de burada bir yer yapmıştım. Akşam saatlerinde yangın cıkmış. Nedenini bilmiyoruz. Polis ve itfaiye ekipleri araştırıyor. Kovanları yan yana dizdikten sonra ortasında ateş yakılmış. Herhangi bir kimseden şuphelenmiyorum. Şu an yaklaşık zararım 100 bin lira civarında. Cok emek verdim bu duruma ulaşmak icin. Arıcılık zor bir meslek. Ama şu anda tum emeklerim yandı gitti. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden ve devletimizden yardım bekliyorum.”