Diyarbakır ’da 8 yıldır, Trafik Denetleme ve Şube Mudurluğu ’nde ise 4 yıldır gorev yapan polis memuru Dilek Zengin, İl Emniyet Mudurluğu Trafik Denetleme Şubesi'nin verdiği 120 saatlik 'Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitimi'ne katıldı. Eğitimini başarıyla tamamlayan 20 polisten biri olan Dilek Zengin, 3 ay once kentin ilk ve tek kadın 'Motosikletli Şahin' polisi olarak gorev başladı. Şahin timlerinde calışan tek kadın polisin kendisi olduğunu belirten Dilek Zengin, "Şahin polis olmadan once kursun acılacağını oğrenince sevindim ve heyecanlandım. Motosiklet polisi olmayı istiyordum. Her anne icin ne kadar zor olsa da yapabileceğimi duşundum. 120 saatlik eğitimin ardından şahin polisi olduk. Zorlu parkurlardan gectik, şu an trafiğe en hızlı şekilde mudahale etmeye calışıyoruz. Motosikletli timlerin kurulma amacı da bu zaten. Olaylara en hızlı şekilde mudahale etmek. Orneğin bir kaza olduğunda en hızlı olay yerine varmak, trafiği acma gibi gorevlerimiz var. Olumlu tepkiler de alıyorum. Diyarbakır halkı da bu konuda cok olumlu tepkiler veriyor. Kadınların her yerde olması gerektiğini soyluyorlar. Ben de buna inanıyorum. Kadınlar her yerde olmalı, saha da ve ekip de dahil. Kadın şahin polisi olmak guzel bir duygu. Kendimi daha iyi hissediyorum. Motive oluyorum calışma konusunda" dedi. Motosiklet kullanınca kendisini daha ozgur hissettiğini belirten Zengin, "Herkese tavsiye ediyorum. Beni gorduklerinde yanıma gelenler olur. ‘Nasıl polis olabiliriz ’ diye soruyorlar. Ozellikle Şahin olmak istediklerini soyluyorlar. Beraber resim cektiriyoruz. Suruculer bazen şaşırıyor, normalde hep erkek gordukleri icin kask cıkarıldığı zaman şaşırma oluyor. Kadın olduğumu gorduklerinde gurur duyuyoruz diyorlar. Diyarbakır'ın ilk ve tek kadın Şahin'i olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. Uygulamada durdurulan Ela Koc, kadınları her yerde gormenin mutluluk verdiğini belirtti. Suruculerden Ali İhsan ise, "Bizim icin calışıyorlar. Kadınları boyle gormek mukemmel. Surekli erkekleri gormek olmaz. Kadınlar icin de gecerli bu. Bayan şoforler varsa eğer bayan memurlar da trafik polisleri de olmalı" ifadelerini kullandı.