Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, hakkında ortaya cıkan bir detayla konuşuluyor. Blanquer ’in yeni eğitim oğretim donemi koronavirus protokollerini acıklarken İbiza ’da tatilde olduğunun ortaya cıkması tepkilere yol actı. Mediapart haber sitesinin ulaştığı bilgilere gore, Blanquer, 1 Ocak'ta Le Parisien gazetesine verdiği roportaj sırasında İbiza Adası'nda tatilde olduğunu sakladı. Olayın ortaya cıkmasıyla Twitter başta olmak uzere sosyal medya kullanıcıları Blanquer'e tepki gosterdi ve roportaja Bakan'ı burosunda iş başında gosteren fotoğraf iliştirdiği icin Le Parisien'i eleştirdi. Gazete tepkiler uzerine Blanquer'le roportajın telefonla gercekleştirildiği, nerede olduğunu bilmedikleri, durumu bilerek saklamadıkları acıklamasını yaptı. Le Parisien'in Yayın Yonetmeni Jean-Michel Salvator, roportajda gorsel alınmadığı icin kullandıkları fotoğrafın en sık kullandıklarından biri olduğunu, bu yontemin coğu medya kuruluşunca da tercih edildiğini soyledi. Ote yandan Twitter'da Bakan Blanquer'in fotoğrafları tatil ortamlarında "keyif cattığı" şeklinde farklı karelerle montajlanarak cok defa paylaşıldı. Ayrıca Muhalefet cephesi, sorumsuzlukla itham ettikleri Blanquer'e istifa cağrısı yaptı. Le Monde gazetesi de Bakan'ın kabinesinden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Başbakanlığın Eğitim Bakanı Blanquer'e ulkeyi altust eden Omicron dalgası sırasında Ibiza'ya gitmemesini tavsiye ettiğini yazdı. Hukumet Sozcusu Gabriel Attal ise hukumetin tatile gitmeleriyle ilgili kabine uyelerine sadece "her an ulaşılabilir" olma kuralını getirdiğini soyledi. Eğitim Bakanı Blanquer'in 27 Aralık'ta Elysee Sarayı'ndaki koronavirus tedbirlerine ilişkin duzenlenen Olağanustu Bakanlar Kurulu toplantısında hazır bulunduğuna dikkati ceken Attal, okullara yonelik sağlık protokolu gec acıklandığı icin Blanquer'in de acıklamayı gec yaptığını dile getirdi.