İstanbul ’un Bağcılar ilcesi Guneşli Mahallesi ’nde oturan Volkan Toluay, 3 yıl once bir arkadaşından aldığı Pomeranian kırması kopeğine 'Tilki' ismini koydu. Volkan Toluay 'Tilki'ye, Guneşli'deki tekel bayisinde bakmaya başladı. Gectiğimiz cumartesi gunu Volkan Toluay dukkanını actığında kopeği dışarı cıktı. Kopeğin 1 saat boyunca donmediğini fark eden Toluay, guvenlik kamera kayıtlarını inceleyince Tilki ’nin bir kadın tarafından calındığını gordu. Volkan Toluay, hırsızlık sonrası karakolun yolunu tuttu. Bağcılar ’da kadın hırsız sahipli kopeği caldı ViDEO Başından gecenleri anlatan Volkan Toluay, “Bu kopek bize bir arkadaşımızın verdiği bir hediyeydi. Biz de dukkanda bakıyorduk. Mahalleli de kopeğe alışmıştı. Ben kopeğe tasma takılmasına karşıyım. Cumartesi kapının onundeydi. 1 saat kopeği goremedik. Kameradan baktık. Bir kadın kimseye sormadan kopeği kucaklayarak alıp gidiyor. Biz evladımızı kaybetmiş gibi uzulduk. Şu anda da kopeği bize geri getirmesini istiyorum.” dedi.
Toluay, "Kopek de şu an uzuluyordur. Hatta psikolojisi bozulmuştur. Cunku cok duygusal bir kopekti. Sahipsiz sanması mumkun değil. Bu kopeğin ev kopeği olduğu belli. Kapının onunden calmış zaten. Yerde cuzdan bulunca karakola goturuyorsak, alıp cebimize koymuyorsak, bu da aynı şey. Oğlum var 2,5 yaşında cok seviyordu kopeği. Ona soyleyemedim. Bir de bakamayıp sokağa atıyor bazıları. O kendini koruyabilecek bir kopek değil. Kopeğin değeri yuksek, 17 bin lira civarında. Alıp satacak buyuk ihtimal.” diye konuştu.