Zonguldak ’ta maden işcisi Ali Kılıc, kuzeni Sercan Kılıc (36) ile arkadaşı Ferdi Gebedek (36) ile otomobilde tartıştı. Ali Kılıc, tabancasıyla Sercan Kılıc ve Ferdi Gebedek'e ateş etti. Sercan Kılıc olay yerinde hayatını kaybetti, ağır yaralanan Ferdi Gebedek ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gecen yıl 25 Mayıs'ta meydana gelen olayın ardından kacan Ali Kılıc, 500 metre uzaklıktaki evinin onunde eşi N.K.'yi darbetti. N.K. komşularına sığınırken, Ali Kılıc polis tarafından gozaltına alındı. Tutuklanan Ali Kılıc hakkında 'kasten oldurme' sucundan 2'şer kez muebbet hapis cezası istemiyle ve eşi N.K.'ye karşı da 'kasten yaralama' sucundan dava acıldı.
Zonguldak 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamenin ardından tutuklu sanık Ali Kılıc, ilk kez hakim karşısına cıktı. Duruşmaya Kılıc'ın yanı sıra eşi N.K. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren Ali Kılıc, N.K. ile 5 yıldır evli olduklarını, eşinin sosyal medya hesabında gorduğu bir mesajın ardından icine aldatılma kuşkusu duştuğunu belirterek, “Bir zaman sonra Ferdi ve Sercan ile İstanbul'a gittik. Israrları uzerine eğlence kulubunde eğlendik. Zonguldak'a dondum ancak onlar orada kaldı. Bir hafta sonra eşimle tartışırken, bu konuyu actı. Bunu bilmesi, onlarla goruştuğunu kanıtlıyordu.” dedi.
Eşinin kendisini aldattığına yonelik duyumlar aldığını anlatan Kılıc “İcim rahat değildi. Eşimle bu yuzden surekli kavga ediyordum. Hatta eşimle gezmek icin İstanbul'a gittik. 15 gun kaldık ve yeni sayfa acalım dedik. İckiyi, uyuşturucuyu bırakacağımı soyledim. Hatta bir sure bir şey icmedim. Psikoloğa da gittim. Olay gunu, cıkan dedikoduları sormak icin Ferdi'nin dukkanına gittim. Dukkan kalabalık olduğu icin aracına bindik ve bizim mahalleye doğru gitmeye başladık.” diye konuştu. Ferdi Gebedek ile birlikte Sercan Kılıc'ı almaya gittiklerini soyleyen Kılıc “Aracın arka sağ koltuğunda oturuyordum. Sercan da yanımdaydı. Ferdi, Sercan'a gercekleri soylemesini istedi. Sercan cevap vermeyerek sırıtmaya başladı. Ferdi'nin soylediklerini inkar etmeyip, kabullenme anlamında sırıtınca kendimi kaybettim. Pişmanım. Keşke kendi kafama sıksaydım.” dedi.
Mahkemede ifade veren eşi N.K. ise aldatma iddialarını kabul etmedi. Eşini aldatmadığını soyleyen N.K., uyuşturucu etkisiyle aklında bu tarz duşunceler gectiğini belirtti. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi icin duruşmayı erteledi.