Konya ’nın Seydişehir ilcesinde yaşayan 2 cocuk annesi Ayla Sayar (35), 5 yıl once kaza sonrası bacakları kırılan 2 engelli kopeği evine alıp, sahiplendi. Sokak hayvanlarına duyarlılığı artan Sayar, gun gectikce bakıma muhtac sokak hayvanlarını da evine alarak bakımlarını ustlendi. Bir sure sonra sayıları artan sokak hayvanları icin Seydişehir Belediyesi ’nden yardım isteyen Ayla Sayar ’a 2 bin metrekarelik bir arazi tahsis edildi. Sayar, buradaki barınakta 500'e yakın kopek ve kediyi beslemeye calışıyor. Bakımını ustlendiği hayvanların sayısının artmasıyla zorluk cektiğini belirten Ayla Sayar, şunları soyledi: “Buradaki sokak hayvanlarının hepsine annelik yapıyorum. Kendi evlatlarımdan ayırt etmiyorum. Hepsi benim cocuğum sayılır. Engelli 2 tane kopeğin bakımını ustlenmiştim. Onların tedavilerini yaptırdım. Onlar icin bahce kiraladım. Bir, iki derken sokak hayvanları bahcede coğaldılar. Sonra cok ses cıkardıkları icin şikayet oldu. Seydişehir Belediyesi de bana bu yeri verdi. Hayvanları buraya taşıdım, burada da coğaldılar. 50- 60 havyan varken şimdi 500 ’e yakın hayvan var. Artık zorlanmaya başladım. Tek başıma bu kadar hayvana yetememeye başladım. Belediyemiz mama ve su desteğinde bulunuyor; ama yetersiz kaldıkları zamanlar da oluyor. Ben bu hayvanlara baktığım icin cok mutluyum. Burası benim icin bir cennet gibi. Buradaki hayvanların hepsi benim icin ayrı ayrı evlat. Hastalanan olunca evime goturup bakıyorum.”