CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2022 yılının ilk gununde Edirne Cezaevi'nde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ’ı ziyarete gitmişti. Ziyaret sonrası video ceken Sezgin Tanrıkulu, "Demirtaş'a borcumu yerine getiriyorum" ifadesine yer vermişti. Mardin'de yaşayan Gara şehidi polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şehmuz Kaya, yaşananlar uzerine Sezgin Tanrıkulu'na tepki gosterdi. Acılı baba Şehmuz Kaya, şunları soyledi: “Bak hemşerim senin yerinde orada hazırdır. Cok yakındır. Selahattin Demirtaş bu milletin katilidir. O bir teroristtir. Oyle 1-2 kişi değil, binlerce kişinin katilidir. Bu HDP'nin butun şehitlerin kanında parmağı var. Sen onun yanına gidiyorsun. Ben de devletimin yanındayım, hukumetinin yanındayım, polisimin yanındayım ve askerimin yanındayım. Bakalım sonuc ne olacak.” HDP mitinginde “İstanbul Kurdistandır" diyen Omer Ocalan'a Kurdistan diye bir şey yok şeklinde de vurgu yapan baba Kaya, “Katil artık onun ismini de soylemek istemiyorum. İmralı'daki katilin yeğeni ne diyor, ‘Ben Kurdistan ’ı İstanbul'a taşıyacağım ’ dedi. Ben televizyon izlerken oyle bir kelime duydum. Sen Kurdistan ’ı nereye taşıyorsun, Burası Turkiye Cumhuriyeti, Kurdistan diye bir şey yok. O Kurdistan ’ı size yedireceğiz. Sen bu devletin ekmeğini ye, sonra sen git de ki burası Kurdistan'dır. Hani nerede Kurdistan. Biz niye gormuyoruz. O Kurdistan lafını sana yedireceğiz. Senin de o dayının, amcanın her neyse o katilin yanına koyacağız, yakındır. İnşallah devletimiz burada senin de biletini keser ve seni onun yanına koyar. Orada geberirsiniz.” diye konuştu.