İstanbul ’un Maltepe ilcesi Ataturk Caddesi ’nde seyir halinde olan Mehmet Denkci (60) aracının arıza yapmasıyla yol kenarında durdu. Arızayı kontrol etmek icin aracın onune eğilen Denkci, ayağa kalktığı sırada dengesini kaybetti ve bu sırada arkasından gecen İETT otobusune carptı. Carpmanın etkisiyle savrularak yere duşen Denkci, yerden kalkamadı. Cevredeki vatandaşların kazayı bildirmesi uzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Denkci ’ye ilk mudahalesini yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı. Maltepe'de otomobilini kontrol ederken İETT otobusune carptı Denkci ’nin beyin kanaması gecirdiği ve dizinde kırıklar olduğu tespit edildi. Otobus şoforu ise gozaltına alındı. İddiaya gore, Mehmet Denkci ’nin yaralandığı kazaya karışan İETT otobusunun şoforu, kazayı fark etmeyerek yoluna devam etti. Otobusun icerisinde bulunan yolcuların uyarması sonrası şofor durdu. Yolcuların yardım ettiği kazazede olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kazada yaralanan kişinin oğlu Ersin Denkci, “İETT yetkililerinden hic kimse bizi aramadı. Kimse de sormadı. Sadece şofor arkadaş gozaltına alındığı gunun akşamı karakolda birisi aradı ve sadece babamın ifadesinde şikayetci olmaması yonunde telkinlerde bulundu. Ben de bunu sormasının cok yanlış olduğunu, bunun şu anda konuşulmasının bile yanlış olduğunu kendisine belirttim. Şu anda Allah nasip ederse yarın ameliyat olacak. Ama yaş itibariyle de bacağındaki kırıktan dolayı doktorların demesi bir sene boyunca yuruyemeyebilir. Hatta sakat bile kalabilir diyorlar. Dune kadar ben bekledim. Şikayetci olmamak icin belki hani gelirler, şofor arar. Yani durumu nasıl diye sorarlar diye. Ama kimse arayıp sormadığı icin dun itibariyle babam da şikayetci oldu. Avukat tuttuk. Hem İstanbul Buyukşehir Belediyesi, hem şofor arkadaşa hem de sigorta şirketine dava acacağız.” şeklinde konuştu.
Babasının olay sebebiyle beyin kanaması gecirdiğini belirten Denkci, “Olay bu ayın 13 ’unde oldu. Babamın arabasının arıza ışığı yanıyor. Yol kenarında durarak arabanın onune eğiliyor. Arabanın altına bakıyor. Arabanın altına baktıktan sonra ayağa kalkıyor. İETT otobusu hızlı bir şekilde geliyor. İETT'den kurtulmak icin hamle yaparken dengesini kaybedebilir ve kaybediyor, trafik kazası meydana geliyor. Ambulans geliyor, babamı hastaneye kaldırdılar. Hastaneye kaldırdıklarında beyin kanaması gecirdiğini oğrendik. 2 gun yoğun bakımda kaldı.” dedi.