İstanbul'un Başakşehir ilcesi Cam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hemşire olarak calıştığını belirten Gulhan D., 16 Ocak gunu kan alma biriminde gorevli olarak calıştığını, saat 22.00 sıralarında kan aldığını soyledi. İddiaya gore 4 hasta yakını, hastalarıyla ilgilenmediğini one surdukleri 24 yaşındaki hemşire Gulhan D.'yi darbetti. 2 aylık hamile olan Gulhan D. saldırganlardan şikayetci oldu. Gulcan A. isimli hastanın kan alma işleminin bitmesinin ardından başka bir hastaya trombosit alma işlemi yaptığını one suren Gulhan D. ifadesinde şu şekilde konuştu: "Gulcan A. kan alımından dolayı ani baş donmesi yaşamasın diye kendini iyi hissedene kadar koltukta oturtuyorduk. Bu kişi bana 'Ben kalkabilir miyim' dedi. Ben de 'Kendinizi iyi hissediyorsanız kalkabilirsiniz' dedim. Bana, 'Aman siz kaldırmayın sakın' dedi. Ben de diğer hastanın işlemlerine devam ettiğimden, 'Şu an sizinle ilgilenemiyorum, biraz beklerseniz yardımcı olacağım' dedim" Gulcan A.'ın koridora cıktığını, koridordan 'Kimse ilgilenmiyor' şeklinde bağrışma sesleri duyduğunu fakat başka bir hastayla ilgilendiğinden koridora cıkamadığını dile getiren Gulhan D., baygınlık geciren Gulcan A.'nın hasta yakınları ve orada bulunan doktorlar ile hemşireler tarafından yeniden kan alma odasına getirildiğini kaydetti. Hastanın tansiyonuna bakılırken hasta yakınlarından Aycan K.'ninn kendisine "Bana ismini ver seni işinden edeceğim sana gostereceğim" diyerek bağırdığını one suren şikayetci Gulhan D., yine hasta yakınlarından Huseyin K.'nin kendisine kufur ettiğini belirtti. Nurcan K.'nin de elindeki poşetleri yere atarak kendisinin uzerine yuruduğunu ifade eden Gulhan D., elleriyle kendisini korumak icin set yaptığı belirterek "Yaklaşmamasını soyledim şahıs birden elleriyle başıma saldırdı. Başortumden tutarak sağa sola savuşturmaya başladı. Başortumu acarak sacımı cekmeye başladı. Ben kendimi saldırıdan korumak amacıyla ellerimle şahsı iteklemeye kendimden uzaklaştırmaya calıştım ancak kurtulamadım" dedi.
Gulhan D., saldırıdan kurtulmaya calışırken kendisinden 4-5 metre uzaklıkta bulunan Rıdvan K.'nin koşarak kendisine ucan tekme attığını belirterek "Mesafe uzak olduğu icin şahsın dizi suratımın sol kısmına geldi. Yuzumden darbe alınca ben yere yığıldım. Yere duştukten sonra ben yerdeyken yukarıda ismini soylediğim butun hasta yakınlar uzerime geldi. Ellerinde poşet, canta ne varsa bana fırlatmaya başladı ve suruklemeye başladılar. İclerinden Nurcan K. karnıma tekme atmaya başladı. Odada bulunanlar 'Yapmayın kadın hamile' demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler" şeklinde beyanda bulundu. Kendi cabalarıyla ayağa kalktığını, Nurcan K.'nin elinde bulunana ayranı yuzune ve cihazlara attığını kaydeden Gulhan D., odada bulunanların, saldırganları kendisinden uzaklaştırdığını belirtti. Gulhan D., polis ekiplerini aradığını, hastane guvenliğinin de saldırganları kendisinden uzaklaştırmaya calıştığını belirtti. Hemşire Gulhan D. ifadesinde "Ben kendim 2 aylık hamileyim. Gorevim esnasında bana saldıran, hakaret eden, tehditler de bulunan, benim yaralanmama neden olan ve bana saldırarak karnımda bebeğimin duşmesine neden olacak şekilde beni darbeden Aycan K., Nurcan K., Rıdvan K. ve Huseyin K.'den davacı ve şikayetciyim" dedi.