İstanbul Emniyet Mudurluğune bağlı Sivil Trafik Şube Mudurluğu ekipleri ticari taksilere yonelik Şişli Buyukdere Caddesinde denetim gercekleştirdi. Denetimde durdurulan aracların ruhsatı, belediye izin belgeleri ve suruculerin ehliyetleri kontrol edildi. Yapılan denetimler kapsamında iki surucuye arac kullanırken telefon kullanmakta toplam 854 TL para cezası kesildi. Denetimler kapsamında ceza kesilen bir surucu telefona bakmadığı konusunda ısrar edip, ispat isteyince polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Arac icerisinde telefon kullanmaktan ceza yiyen ve ısrarla telefon kullanmadığını iddia ederek polis ekiplerine zor anlar yaşatan taksi surucusu Ahmet Kaya, "Telefonla konuşmadım. Kim diyor onu, gelsin buraya ispat etsin. Gelsin konuştuğumu ispat etsin. Ben telefonla konuşmadım. Konuştuğum en son dakikayı size gostereyim. Telefonla konuşsam dakikası olur zaten. Orada şarjda duruyordu, az once cıkardım. Yapmayın Allah aşkına. Bana getirir misiniz o telefonla konuştu diyeni. İspat etsin. Telefonla nasıl konuşabilirim. Ben size anlatabiliyor muyum? Turkce mi konuşuyorum, yabancı dilde mi konuşuyorum" diyerek once cezayı imzalamadı. Polis ekiplerine direnmekte ısrar eden Kaya, "Siz beni anlıyor musunuz? Bunu goren kişi gelsin, ispat etsin, belge gostersin bana. İspat istiyorum resimli olarak. O telefonu elime aldıysam ellerim kokunden kırılsın. Cezamı alayım o zaman. Ben ispat istiyorum. İspat edilsin 2 bin TL odemeye razıyım" diye konuştu. Maske takmayan yolcuyu once uyardığını ve maske takmamakta direnince de arabaya almadığını soyleyen taksi surucusu Hacı Mehmet Yaman, "Masken var mı diye sordum. Yok dedi. Ben ne yapayım şimdi? Ben butun gun bu maskeyi takıyorum. Ben hangi biriyle uğraşayım. Kimse maske takmıyor. Benim sucum ne? Beni yolun ortasında durdurdu. Maskesi takılı olsa neyse. Ben bu maskeyi surekli takıyorum. İnsanlara maske tak demekten yorulduk. Ben kac yıldır bu işi yapıyorum, bir sabıkam bir şeyim var mı? Burada benim sucum ne? Ben yalan soylemem" diyerek kendini savundu. Polis ekipleri de surucuye cezai işlem uygulamadı.