Dun saat 14.30 sıralarında İzmir'in Gaziemir ilcesindeki Hasan Guven Caddesi'nde, bir site icindeki apartmanın ust katında yangın cıktı. Dumanları fark eden bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine AKS 110, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi arac trafiğine kapatırken, yangının cıktığı dairedeki 4 kişi itfaiye merdiveniyle dışarıya cıkarıldı. İlk mudahalenin ardından 4 kişi, tedbir amaclı cevre hastanelere kaldırıldı. Calışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, dışarı cıkmadığı belirlenen Kaan Yalcın'ı bulmak icin harekete gecti. İtfaiye ekipleri, Yalcın'ı asansorde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yalcın'ın dumandan zehirlenip, hayatını kaybettiği belirlendi. Yalcın'ın, yangın cıkan apartmanda oturmadığı, bir arkadaşına ziyaret icin geldiği belirtildi. Savcının incelemesinin ardından Yalcın'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangın ile ilgili soruşturma surerken, Kaan Yalcın'ın alevlerin geldiği dairedeki kişileri kurtarmak icin yukarıya cıkmak istediği ancak dumandan etkilenerek yaşamını yitirdiği ortaya cıktı. Reklam ve tanıtım işleri yapan, bekar olduğu belirtilen Yalcın'ın, bugun toprağa verileceği bildirildi. Yalcın'ın cok yardımsever biri olduğunu anlatan dayısı Sedat Ozkan, "Kaan, arkadaşlarını ziyarete gitmiş. Dumanı gorunce hemen yardım icin yukarıya koşmuş. Dumandan etkilenmiş, binayı da bilmediğinden cıkamamış. Kurtulmak icin hemen ilk asansore girmiş. Elektrik tesisatı kilitlenince mahsur kalmış. Yangından 10-15 sonra mudahale etmişler ancak hayata geri dondurememişler. Gecen cumartesi gunu beni ziyarete gelmişti. Mac izlemek icin sozleşmiştik. Muğla'daki orman yangınında da gonullu olarak sondurme calışmalarına katılmıştı. Bana da surekli videolar atıyordu. Hayatı cok severdi, insanlara yardım etmeyi cok severdi. Bu olayda da boyle olmuş. Yangında ihmal olduğunu duşunuyoruz. Cok yeni bir bina olmasına rağmen yangın alarm sistemi ve sondurme sistemi calışmamış. Gerekli şikayetlerde bulunacağız." dedi.