9 Ocak saat 13.30 sıralarında Adana'nın Seyhan ilcesi 5 Ocak Mahallesi ’nde sokakta yuruyen 73 yaşındaki Mahmut Ozgun ’un arkasından yaklaşan bir kişi, yaşlı adama carptı. Şahıs, yankesicilik yontemiyle yaşlı adamın cebindeki telefonu aldı. Yankesici olay yerinden uzaklaşırken, Ozgun bir sure sonra cep telefonunun calındığını fark etti. Ozgun ’un şikayeti uzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği ekipleri, şuphelinin yakalanması icin calışma başlattı. Bolgedeki guvenlik kameralarını inceleyen polis, şuphelinin 4 ayrı suctan hakkında yakalama kararı ve 60 ’a yakın da suc kaydı bulunan şuphelinin 60 ’a yakın suc kaydı bulunan Alpay Simi (35) olduğunu tespit etti. Adresi belirlenen Simi, polisin operasyonuyla yakalandı. Emniyete goturulen Simi ’nin ifadesinde, "Ben, olay gunu evdeydim. Hic dışarıya cıkmadım. Goruntudeki kişi ben değilim, kim olduğunu da bilmiyorum." dediği oğrenildi. Ote yandan, polis, 1 Ocak ’ta dolmuşa bindiği sırada cep telefonunun calındığını one suren Kadir Kıllıoğlu ’nun (31), şikayeti uzerine olayla ilgili calışma başlattı.
Guvenlik kamerası goruntulerini inceleyen polis, yankesicinin Lokman Polat (44) olduğunu tespit etti. Şupheli Polat, adresine duzenlenen baskında gozaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Alpay Simi ile Lokman Polat, cıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Adana'da yaşlı adamın telefonunu calan şahıs yakalandı