Eskişehir'in Mihalıccık ilcesinde gectiğimiz yıl 10 Temmuz'da yaşanan olayda Duygu Şeker isimli kadın 1 yıl once boşandığı Kadir Ozkan ile ortak velayeti bulunan kızı E.İ.O.'yu Koyunağılı Mahallesi'ndeki babasının evinden almaya gitti. Bu sırada ise Ozkan, belinden cıkardığı tabanca ile evin bahcesine giren Şeker'e 6 kez ateş etti. Mermilerden 5'i, Şeker'e isabet etti. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk mudahalenin ardından ağır yaralanan Duygu Şeker'i ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırdı.
Ozkan da evinin arkasından tarlaya kactıktan sonra jandarmaya giderek, teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Kamil Ozkan, cıkarıldığı mahkemece 'Kasten oldurmeye teşebbus' sucundan tutuklandı. Karnına, kalcasına ve koluna isabet eden mermiler nedeniyle 10 gun yoğun bakımda tedavi goren Duygu Şeker ise daha sonra taburcu edildi. Olay ile ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, ciftciliğin yanı sıra servis şoforluğu yapan sanık Kamil Ozkan hakkında, 11 yıllık eski eşi Duygu Şeker'i kasten oldurmeye teşebbus ile 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suclamalarıyla 10 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava acıldı. Sanık Kamil Ozkan, iddianamedeki ifadesinde oldurme niyetinin olmadığını one surerek, "Kızım evin merdivenlerinden inerken Duygu'nun hal ve hareketlerinden şuphelendim. Boynundan asılı cantasına elini attı. Cantayı duzenliyormuş gibi yaparak, elini de belini attığını ve silahının kabzasını gordum. Kabzasını tam tuttuğu esnada belimdeki bulundurma ruhsatlı silahla 4-5 el ateş ettim. Kendimi savunmak amacıyla eline ateş etmek istedim. Yaralandığını yere duşunce anladım. Onu oldurmek gibi bir amacım olmadı. Ateş edip yaraladığım icin cok pişmanım. Eğer oldurmek isteseydim farklı bolgesine ateş ederdim" dedi. Olaya şahit olan E.İ.O. de babasının belinden cıkardığı tabancayla annesine ateş ettiğini, mermilerin isabet ettiği annesinin de karnını tuttuğunu soyledi.
İddianamede, 5 merminin isabet ettiği Duygu Şeker'in adli tıp raporuna da yer verildi. Raporda; Şeker'in kemik kırığına, duyu ve organlarından birinin işlevini yitirilmesine neden olacak ve hayatını tehlikeye sokacak şekilde yaralandığının tespit edildiği belirtildi. Sanık en ağır cezayı alana kadar hukuk mucadelesini surdureceğini belirten Duygu Şeker ise "Bana bunu yapan kişinin birkac yıl ceza cekip, dışarı cıkmasını istemiyorum. Arkasında durmam gereken 11 yaşında bir kızım var. Psikolojik olarak coktum ama kızım icin guclu durmak zorundayım. Zaten bu olaydan yeterince etkilendi. Artık bu izleri silebildiğim kadar silmeyi istiyorum. Sanık hak ettiği cezayı alana kadar davanın peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar gideceğim. Hukuki mucadelem surecek" şeklinde konuştu.