Super Lig'in 21. haftasında Hatayspor Galatasaray ’ı 4-2 yendi. Macın ardından Galatasaray Sportif A.Ş Yoneticisi Nihat Kırmızı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray ’ın herhangi bir kotu duruma duşmediğini belirten Kırmızı, “Galatasaray mutlaka ayağa kalkacaktır ve cok iyi yerlere gelecektir. Bu sezon da en iyi yerde bitirecektir. Bu mağlubiyet her şeyin sonu değil. Onumuzdeki maclarda cok iyi sonuclarla, hocamıza da guveniyoruz. Hocamızın iyi bir başlangıc yapmasını isterdik. Maalesef olmadı, fakat bundan sonraki maclarda eminiz ki iyi yolda. Hakemlerle ilgili cok şey soylemek isterim ama spor kamuoyuna bırakıyorum, futbol kamuoyuna bırakıyorum, taraftarlarımıza bırakıyorum. Cok uzgunuz, bu tarz bir hakem yonetiminden. Oldukca uzgunum, bunun icin herkesi goreve cağırıyorum.” dedi. Nihat Kırmızı: "Galatasaray haksızlığa uğrarsa herkes bunun bedelini oder" Ozellikle federasyonu, federasyon başkanını, federasyondaki tum yetkilileri, tum yoneticileri, tum kurulları, Merkez Hakem Kurulu Başkanını goreve cağırdığını ifade eden Kırmızı, “Bizim istediğimiz sadece ve sadece adaletli bir yonetim. Başka hicbir şey istemiyoruz. Onlardan penaltı istemiyoruz. Bize tac verilsin, faul verilsin de istemiyoruz. Sadece adaletli yonetici istiyoruz. Ofsayt pozisyonlarını ve kırmızı kart pozisyonlarını gordunuz. Biz bunları canlı izledik, tabii ki tekrar tekrar izleyeceğiz. Gorduğumuz kadarıyla hala Galatasaray ’a karşı, Galatasaray Camiasına karşı, biz kendimiz birlik olabiliriz, olacağız da. Camiamız birleşecektir ve birlik icerisindedir. Camiamız kendi icinde ufak tefek kendi icerisinde sorun yaşayabilir. Fakat dışarıdaki tum mudahalelere karşı biz tek yurek, tek vucut olacağız. Herkesin ve hepsinin hakkından geleceğiz. Galatasaray Turkiye ’nin hatta Dunya ’nın en buyuk camialarından biridir. Kimse Galatasaray ile bu şekilde oyun oynamaya kalkmasın. Bundan cok pişman olacaklardır. Bunu cok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu gunden itibaren tum Galatasaray camiası, tum yonetimimiz ile biz federasyona karşı da merkez hakem kuruluna karşı da cok pozitif adımlar atmak istedik. Sezon başından beri elimizden geldiğince doğru hareketler yapmaya calıştık. Uğradığımız haksızlıklara karşı kendilerine anlatmaya calıştık. Camiamızı da arkamıza alarak bunun duzelmesi icin elimizden geleni yapacağız. Turk futbolunun yuzde 70 ’i, Yuzde sekseni Galatasaray ’dan ibarettir. Bunun herkes biliyor. Biz olmazsak Avrupa ’ya takım bile gonderemeyiz. Galatasaray ’ın bu sene Avrupa ’ya gidemeyecek olması Turk futbolu icin buyuk bir kayıptır. Bu sene Galatasaray Avrupa ’da olmasaydı belki de takımımız Şampiyonlar Ligi ’ne gidemeyecekti. Bu Turk futbolu icin utanc verici bir durumdur.” diye konuştu.
Kırmızı acıklamasının devamında, “Dışarıdan hicbir kimse hicbir camia veya hicbir kurum Galatasaray ’ın icine mudahale edemez. Galatasaray buyuk bir camiadır. Galatasaray kendi icinde ayağa kalkmasını bilir. Galatasaray kendi gucunu cok iyi bilir. Fatih Hocayı hepimiz seviyoruz. Fatih Hoca Galatasaray ’a uzun yıllar hizmet vermiş, bir cok kupasında beraber olduğumuz camianın en onemli isimlerinden bir tanesi. Bazen yol ayrılıkları olabiliyor, bunu boyle değerlendirmek lazım. Belli kesimler twetler ile sosyal medyadan mesaj vermeye calışıyor. Belki benim bu konuşmamdan sonra bunlar devam edecek. Bu cok buyuk bir ayrılık gibi gorunmesin. Biz tercihlerimizin doğru olduğunu duşunuyoruz. Ama Fatih hocamız Galatasaray ’a buyuk hizmetler verdi, bundan sonra da hizmetler vermeye devam edecektir. Bu macı en cok Fatih hoca kazanmamızı isterdi. Bundan sonraki maclarımızı da en cok Fatih hoca ister. Yeni hocamıza yine Fatih hoca destek olacaktır. Fatih hocaya kalsa bunlar yaşanmaz. Fenerbahceliler, Beşiktaşlılar da araya girerek bizim bazı taraftarlarımızı da gaza getirerek bazı şeyler sosyal medya uzerinden dile getirerek adı operasyon deniliyor. Galatasaray camiası boyle zamanlarda birlik beraberlik icerisinde olmasını bilir. Fatih hoca Galatasaraylı, herkes kadar ve bizim kadar Galatasaraylı. Hoca geleli 3-4 gun oldu. İl defa takımı sahada goruyor. Hocanın isteklerini değerlendireceğiz. Takımın her hangi bir maaş sorunu yok.” dedi.