Dun saat 21.00 sıralarında Pamukkale Universitesi Hastanesi Cocuk Pediatri Servisi'nde yaşanan olayda, bir hasta yakınının kartını alan Uğur Calışkan, hastaneye girip ikinci kata cıktı. Calışkan, cocuk pediatri servisinde cocuk sağlığı ve hastalıkları asistan doktorları Begum Yağmur Bakkalcı ve Osman Gazi Sağlam'ın bulunduğu doktor odasına girdi. Calışkan, doktorlara parfum satmaya calışınca Bakkalcı ve Sağlam servisi terk etmesini istedi. Bunun uzerine Calışkan, odanın kapısını iceriden kilitleyerek odanın anahtarını cebine attı. Doktorlar beyaz kod vermek uzere telefona yoneldiği sırada Calışkan elindeki cantayı bırakarak kufur etmeye başladı ve doktorları olumle tehdit etti. Doktor Sağlam kapıyı kilitleyen Calışkan'a hastasına mudahale etmesi gerektiğini soyleyerek kapıyı acmasını istedi ancak ikna edemedi. Tartışmanın ardından Calışkan, doktor Sağlam'a saldırdı. Cıkan arbede sırasında doktor Sağlam sol kolundan yaralandı. Bu sırada servisteki diğer gorevliler, ozel guvenlik ekiplerini cağırarak polise haber verdi. Servise gelen ozel guvenlik gorevlileri kapıyı acmaya calıştığı sırada kendisine saldıran Calışkan'ın cebinden anahtarı almayı başaran doktor Sağlam, kapıyı actı. Calışkan, ozel guvenlik gorevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, polise teslim edildi. Olaydan sonra iki doktor Calışkan hakkında polise şikayetci oldu. sol kolunda catlak olduğu belirtilen doktor Sağlam ifadesinde, "Uc kez dışarı cıkmasını rica ettim. Kan şekeri duşen hastam vardı. Parfum almayacağımı, hastamın durumunun kotu olduğunu bir an once yanına gitmem gerektiğini soyledim. Bizi bırakmadı. Daha sonra hastanın kan şekerinin 400'e cıktığını oğrendim. Hastanın tedavisini zamanında yapamadık. Buna cok uzuldum. Guvenliği aramamızı engelledi. Avazı cıktığı kadar bağırıyordu. Dışarıdan arkadaşlar sesi duyup aramışlar. Uzerimize yurudu. Ağza alınmayacak kufurler etti. Acıkca 'seni oldureceğim, seni yaşatmayacağım' diye tehdit etti. Bana saldırdı. Arbede yaşandığı sırada cantasından bir şeyler cıkarmaya calıştığını gordum. Bıcak olduğunu duşundum" dedi.
Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begum Yağmur Bakkalcı ise ifadesinde, "Yataklı servis bolumunde calışırken yanıma geldi. 'Beni size yonlendirdiler' dedi. Hasta yakını olup olmadığını sordum, kendini ifade edemeyince cok fazla konuşmadan yanından ayrıldım. Sonra doktor odasına girdi. Parfum sattığını soyledi. Bunun uzerine servisten cıkmasını soyledim. Doktor odasının kapısını kapatarak anahtarı cebine koydu. Uzerime doğru yurudu. Yaptığının suc olduğunu soyledim, aldırış etmedi. Sonra Osman Gazi Sağlam'ın uzerine yurudu. Arbede yaşandı. Bu sırada şahıs 'buradan sağ salim cıkamazsınız' diye tehdit etti. Kapı acıldığında guvenlik mudahale etti" ifadelerini kullandı. Polis tarafından gozaltına alınan Uğur Calışkan, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.