Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erzurum'a gitti. Burada gezi ve acılışlarda bulunan Muharrem İnce, İbrahim Erkal Kultur ve Sanat Merkezinde partililerle bir araya geldi. Gundemine CHP'yi alan İnce, muhalefetin erken secim istemesine karşın yaptığı şeylerli celişkili bulduğunu soyledi. İnce, CHP'nin kurultayı ertelemesini de eleştirip erken secim istemelerinin tutarlı olmadığını belirterek, "Muhalefet erken secim istiyor. Ama kendisindeki secimi erteliyor. Ya boyle kafa olur mu? İktidara diyorsun gel erken secim yapalım sonra kurultayı 1 yıl erteliyorsun. Erdoğan sana dese niye erteliyorsun sen diyeceksin secim var diye erteliyorum. Erdoğan da dese ki ben de 2023'te değil 2024'te yapacağım secimi sen ne diyeceksin. Demokrat değilsin ve tutarlı değilsin. Derdin sadece koltuk, kurultayı erteliyorsun ve milletvekillerine siz kıpırdamayın ben belirleyeceğim durumu diyorsunuz. Yani derdi Cumhurbaşkanlığı secimi falan değil. Bunların tek derdi koltuk." ifadelerini kullandı. İnce, muhalefetin teroristle fotoğraf cekilen milletvekilini kınamadığını ifade ederek, "Senin teroristin benim teroristim diyenler var. Yani teroristle fotoğraf cektiren milletvekilini kınayamayan muhalefet var. Muhalefet her şeye sus pus durumda. Oy derdindeler oy, kimse kusura bakmasın. Biz cocuklarına dinini oğretmek isteyen insanlara karşı değiliz." dedi. Muharrem İnce, muhalefetin dolardan cesaret aldığını kaydederek, "Eskiden bunların cesareti yoktu. Şimdi cesaretleri var. Cunku dolara ve ekonomiye guveniyorlar. Onceden bu işi yapamazdık ama şimdi dolar 14 lira oldu acaba ben kazanır mıyım diye duşunuyor. Bu kafayla giderseniz Uzun Hasan ile milyarlık taş komuru cıkartırsınız ancak. Kurduğunuz kumpaslar elinizde patlayacak." acıklamalarında bulundu. CHP'de kurultay, 1 yıl ertelendi