2020 yılından bu yana dunyayı etkisi altına alan salgınla birlikte mucadele edilmesi gereken başka konular da ortaya cıktı. Doktorlar ve bilim insanları, Covid-19 salgınının onune gecmek icin calışmalarına hız kesmeden devam ederken aşı karşıtları ve kamuoyuna yanlış bilgi yayan unlu figurler de salgınla mucadeleyi zorlaştırıyor. Oyle ki, sosyal medya platformları da bu konuda daha kesin adımlar atıyor.
Takipcilerimizin hatırlayacağı uzere gectiğimiz haftalarda aşı karşıtı ABD ’li bir siyasetci, Twitter uzerinden yaptığı ‘yanlış bilgilendiren ’ paylaşımlar nedeniyle hesabının kapatılmasına sebep olmuştu. Dun de yine sağcı bir politik yorumcu olan Dan Bongino ’nun 1 milyona yakın abonesi olan YouTube kanalı aynı sebepten dolayı askıya alındı.
[h=2]YouTube ’a cok sert sozlerle tepki gosterdi:[/h]
Muhafazakar medya platformlarında oldukca unlu bir figur olan Bongino, paylaştığı bir videoda ‘maskelerin işe yaramaz ’ olduğunu soyleyerek salgının onune gecmediklerini ifade etmişti. YouTube, platformun Covid kuralları cercevesinde Bongino ’nun kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek kanalını askıya alma kararı aldı. Bongino ’nun tepkisi ise oldukca sert oldu.
Dan Bongino ’nun Twitter hesabı Bongino Report, Twitter uzerinden yaptığı paylaşımla herhangi bir pişmanlık duymadıklarını cok acık sozlerle ifade etti. Kanalının askıya alınmasının ardından Bongino ’nun YouTube ’a gonderdiği e-posta da atılan tweet ile paylaşıldı.
[h=3]Kendisi, platforma olan tepkisini şu sozlerle ifade etti:[/h] “Sevgili Coco,
Tanıştığımıza memnun odum. YouTube ’un kanalımı askıya aldığına dair bana gonderdiğin e-postayı aldım. Şaşırdığımı soylesem yalan olur. Sizin de icinde calıştığınız baskıcı, ozgur ifade karşıtı, duzmeceyle dolu bir bataklık olan platformun bizi susturmasını her an bekliyorduk. Ancak kanalımda da bircok kez soylediğim gibi ben bu anın gelmesini bekliyordum.
Neyse ki ben, ozgur ifadeye saygı duyan Rumble adlı video platformun yatırımcılarından biriyim. Aslına bakarsanız, Rumble ’da sizin dandik platformunuzdan iki kat daha fazla takipciye sahibim. O yuzden size teklifim şu şekilde olacak ve HİCBİR şekilde pazarlık kabul etmiyorum. ‘Askıya alma ’ sureci bittikten hemen sonra maskelerin neden salgının onune gecmede hicbir işe yaramadığına dair icerikler yayınlayacağım. Sıkıyorsa bir şey yapmaya kalkın.
Saygılarımla, kıcımı opun. “
Sizin bu konu hakkındaki duşunceleriniz neler? YouTube ve Twitter gibi platformlar bu yaptırımlarında haklılar mı? Duşuncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.