Gelecekte hedeflediğiniz bir konumda başarılı bir isim olabilmek icin kişisel bilgi hazinenizi olabildiğince genişletmeniz gerektiği su goturmez bir gercek. İster ikinci ya da ucuncu bir dil olsun, ister hedefinizle ilgili farklı alanları keşfetmek olsun, bu bilgileri kendinize kattığınızda hedefinize ulaşmak ve kendinizi kabul ettirmek cok daha kolay olacaktır.
Ulkemizdeki universitelerde ana hedefinize yonelik bir bolumde eğitim goren oğrenciyseniz, bugun size kendinizi daha da geliştirmenizi sağlayacak tamamen ucretsiz bir fırsatı anlatacağız. Kendi alanında ya da ilgi duyduğu farklı alanlarda en uzman kişilerden, şirketlerden ve dunyanın en buyuk universitelerinden eğitim almak isteyen tum universite oğrencileri toplansın.
[h=2]Tum universite oğrencilerine ucretsiz kurs imkÂnı sunan Coursera nedir?[/h]
Cevrimici ders ve eğitim platformlarının en onde gelenlerinden biri olan Coursera, gunumuzde dunya capında isim yapmayı başaran 200 ’den fazla universitenin ve şirketin eğitim iceriklerine yer veriyor. Meta (Facebook), IBM, Gogle, Kaliforniya Universitesi, Yale Universitesi, Londra Universitesi ve daha pek cok ismin ceşitli alanlarda eğitimler verdiği platform, universite oğrencilerine de bir guzellik yapıyor.
Coursera ’da guncel olarak universite oğrencisi olan tum oğrenciler, yılda 1 kez ile mahsus olmak uzere istedikleri kurstan tamamen ucretsiz bir şekilde faydalanabiliyorlar. Bir universite oğrencisi olarak bu fırsattan faydalanmak icin ihtiyacınız olan tek şey ise universiteniz tarafından size sunulan, ‘@edu.com.tr ’ uzantılı e-posta adresi.
[h=2]Coursera'da eğitim veren dunyanın onde gelen universite ve şirketlerinden bazıları:[/h] [h=4]Şirketler:[/h] Alibaba Cloud Academy Amazon Web Services Autodesk Cisco Google Meta IBM Microsoft Facebook NVIDIA [h=4]Universiteler:[/h] Koc Universitesi Stanford Universitesi Kaliforniya Universitesi Berklee College of Music Londra Emperyal Koleji Tokyo Universitesi İsvicre Federal Teknoloji Enstitusu Cenevre Universitesi John Hopkins Universitesi Kaliforniya Teknoloji Enstitusu (Caltech) [h=2]Coursera'da hangi alanlarda kurslar var?[/h] Sanat ve beşeri bilimler İşletme Bilgisayar bilimi Veri bilimi Bilgi teknolojileri Sağlık Matematik ve mantık Kişisel gelişim Fizik bilimi ve muhendislik Sosyal bilimler Dil oğrenimi [h=2]Coursera ’ya nasıl kayıt olunur?[/h] Adım #1: Coursera ’ın universite oğrencileri icin actığı kayıt sayfasına ulaşın. Adım #2: Kutucuğa ‘@edu.com.tr ’ uzantılı e-posta adresinizi girin. Adım #3: Acılan ekranda ‘Sign Up ’ seceneğine tıklayın. Adım #4: Bilgilerinizi girerek platforma kaydolun. Adım #5: Hesabınızın gerekli olan plana yukseltilip yukseltilmediğini gorun. Adım #6: Universite bilgilerinizi Coursera'ya sunun (Duruma bağlı) [h=3]Adım #1: Coursera ’ın universite oğrencileri icin actığı kayıt sayfasına ulaşın.[/h] [h=3][/h] Coursera'nın ucretsiz kurslarından faydalanmak icin bu bağlantıya tıklayarak universite oğrencileri icin acılan kayıt sayfasına ulaşın.
[h=3]Adım #2: Kutucuğa ‘@edu.com.tr ’ uzantılı e-posta adresinizi girin.[/h] Sayfada yer alan 'Your college or university email' yazılı kutucuğa '@edu.com.tr' uzantılı e-posta adresinizi girin.
[h=3]Adım #3: Acılan ekranda ‘Sign Up ’ seceneğine tıklayın.[/h]
E-posta adresinizi girdikten sonra acılan ekranda 'Sign Up' seceneğine tıklayın ve kayıt sayfasına ulaşın.
[h=3]Adım #4: Bilgilerinizi girerek platforma kaydolun.[/h]
'Sign Up' seceneğine tıkladıntan sonra acılan pencerede isim-soyisim, e-posta adresi (@edu.com.tr uzantılı) ve şifrenizi girerek kaydolun.
[h=3]Adım #5: Hesabınızın gerekli olan plana yukseltilip yukseltilmediğini gorun.[/h] Kayıt formunu doldurduktan hemen sonra hesabınız, otomatik olarak Coursera for Campus – Student planına yukseltilecektir. Fakat bunun olması icin universitenizin Coursera'yla daha once işbirliği yapmış olması gerekiyor. Bu uyarıyla karşılaşmazsanız hesabınız, otomatik olarak ilgili plana geciş yapmış olacak. Kayıt işleminiz burada tamamlandı.
Eğer bu gercekleşmediyse, Adım #6'ya ilerleyin.
[h=3]Adım #6: Universite bilgilerinizi Coursera'ya sunun.[/h]
Coursera, bulunduğunuz universiteyi veritabanında tanımlayamadıysa, yani o universiteyle daha once calışmadıysa, sizden universitenizin bilgilerini girmenizi isteyecektir. Acılan formda okulunuzun adını, internet sitesini ve bulunduğu ulkeyi (Turkiye) girin. Bu bilgileri girdikten sonra birkac gun onay e-postası beklemeniz gerekebilir.
[h=2]Coursera'da bir kursa nasıl ucretsiz olarak kayıt olunur?[/h] Adım #1: Hesabınıza giriş yapın ve ana sayfaya ilerleyin. Adım #2: Kursu sectikten sonra kursa tıklayarak 'Enroll ’ seceneğine basın. Adım #3: Kursa başlayın. [h=3]Adım #1: Hesabınıza giriş yapın ve ana sayfaya ilerleyin[/h]
Coursera hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanın ust kısmında 'Categories' menusunden dilediğiniz kategorilerdeki kurslara goz atabilir ya da dilediğiniz bir kurum, şirket ya da alanın kursuna goz atmak icin arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.
[h=3]Adım #2: Kursu sectikten sonra kursa tıklayarak 'Enroll ’ seceneğine basın.[/h]
Coursera'da kaydolmak istediğiniz kursu ya da programı sectikten sonra acılan menude 'Enroll' seceneğine basın. Artık kursa kaydoldunuz.
Not: Kurslar, programlar altında yer alabilmektedir. Orneğin 'Facebook Social Media Marketing' programı altında 6 adet kurs bulunmaktadır ve bunlardan ilki, beş haftalık eğitimi kapsayan 'Introduction to Social Media Marketing' kursudur.
[h=3]Adım #3: Kursa başlayın.[/h]
Coursera ana sayfasına donerek 'My Courses ’ sekmesine tıklayın. Burada kaydolduğunuz kursları kontrol edebilirsiniz. Kaydolduğunuz kursa tıklayarak kurs bilgilerine, programına ve iceriğine erişebilirsiniz.
Yılda 1 ucretsiz kursun yanı sıra Coursera ’da bu plan dahilinde sınırsız sayıda ‘Guided Project (Rehberli Proje) ’ kurslarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca kaydolduğunuz kursun gereksinimlerini (odev gibi) zamanında gercekleştirmeyi unutmamanız gerekiyor. Aksi takdirde başarısız sayılabilirsiniz.