Elissa Curry – Gizli Yıllar
Gelişim Yeni Umutlar No: 45
İngilizce Adı : Lady With A Past (1984)
Arka Kapak:
İyi bir tiyatro oyuncusu olan Elizabeth Bradford, Washington ’dan, doğup buyuduğu kucuk kasabaya geri donmek zorunda kalmıştı. Şimdi tiyatro dersleri verdiği ele avuca sığmaz akademi oğrencileri onun buyuk bir titizlikle sakladığı gecmiş yaşantısına ait bir ipucu bulmak icin hicbir fırsatı kacırmıyorlardı.
Profesor Lane Remington da bu oğrencilerinden birinin babasıydı. Tanıştıkları ilk gunden itibaren hem iyi bir dost hem de peşini bırakmaya niyetli gorulmeyen bir sevgili olmuştu Lane. Ama bir turlu kurtulamadığı batıl bir inanc yuzunden Elizabeth ’in geleceğe umutla bakması olanaksızdı. Genc kadın Washington ’ı terk etmek zorunda kaldığında, tiyatro dunyasında uğursuzluk getirdiği soylenen Macbeth ’de oynuyordu ve şimdi sahneledikleri oyun da buydu...
Kitabın İcinden:
«Ona Âşıksın, değil mi?»
Elizabeth de şaşırmıştı. Evet, işte o anda Lane ’i sevdiğini anlamıştı. Hayatını onunla paylaşmak istiyordu; başkasıyla değil.
Stephen hÂl konuşuyordu. Elizabeth onun soylediklerini dinlemek icin buyuk bir caba harcadı.
Yeniden karısıyla bir araya geldiği zaman senin icin cok zor olacak,» diyordu Stephen. «Ama ben seni bekliyor olacağım. O uyuşuk ve sıkıcı ailesini yeniden bir araya topladığı zaman, sen bana doneceksin. O zaman sana aşkın ne demek olduğunu ben gostereceğim Elizabeth...»