Koronavirus kaynaklı COVID-19 hastalığı, insanlar uzerinde farklı şekillerde seyredebiliyor. Kimi insanlar hastalığı hafif atlatıyor, kimisi hastaneye kaldırıyor, kimisiyse ne yazık ki hayatını kaybediyor. Ote yandan bazı kişiler, COVID-19 ’un bazı etkilerini cok daha uzun bir sure boyunca hissedebiliyorlar. Bu kişilerin icinde bulunduğu durum da genellikle ‘uzun COVID ’ olarak adlandırılıyor.
Gectiğimiz gunse Amerika Birleşik Devletleri ’nde uzun COVID ’den mustarip olduğu soylenen bir erkek, cok ilginc bir acıklamada bulundu. 30 ’lu yaşlardaki adam, daha once ortalama boyun uzerinde olduğunu soylediği penisinin COVID ’in ardından kuculduğunu iddia etti. İsmini gizli tutan adam, bu nedenle oz guveninin de incindiğini acıkladı.
[h=2]Penisi yaklaşık 4 santimetre kuculdu[/h]
How to Do It isimli bir podcaste katılan adam, kendisini 30 ’lu yaşlarda heteroseksuel bir erkek olarak tanıttı ve gectiğimiz temmuz ayında COVID ’e yakalandığını, cok hastalandığını soyledi. Hastaneden cıktığında erektil disfonksiyondan (iktidarsızlık) mustarip olduğunu, fakat bu sorunun zamanla gectiğimi belirtti. Ardındansa daha uzun sureli bir sorun geldi:
“Penisim kuculdu. Hastalanmadan once ortalamanın uzerindeydim, cok buyuk değildi ama kesinlikle normalden daha buyuktu. Şimdi yaklaşık bir bucuk inc (3,80 santimetre) kaybettim ve kesinlikle ortalamanın altında kaldım. Gorunuşe gore damar hasarından kaynaklanıyor ve doktorlarım kalıcı olduğunu duşunuyor. Gercekten onemi yok, ancak yataktaki yeteneklerime olan ozguvenim uzerinde derin bir etkisi oldu.”
Podcastte konuyla ilgili konuşan urolog Ashley Winter, penis kuculmesi durumunun COVID sonrasında gercekten de kuculebileceğini, bunun erektil disfonksiyonun etkisi olduğunu acıkladı. Winter, penisin kendini esnetmediği bu uzun surecin penisin kısalmasına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca Winter, virusun penisteki kan damarlarına girebildiğini, kanın akışını bozabildiğini ifade etti.
Daha once Londra Universite Akademisi tarafından yapılan ve 3.400 kişi ile COVID ’in uzun vadeli semptomlarının araştırıldığı bir araştırma, nadir de olsa penis kuculmesi sorununun bildirildiğini ortaya koymuştu.