Bu son donemde icimde surekli uzun bir yol yapma isteği var. Neresi olduğu onemli değil, sadece uzun yol olsun istiyorum. Bu icimdeki duygu, muhtemelen benim gibi sana da bazen geliyordur. Eğer sen de benim gibiysen cok ozel bir filmi de muhtemelen biliyorsundur. Evet, Into the Wild; ya da ulkemizdeki ismiyle Yabana Doğru filminden bahsediyorum. Into the Wild, gercek bir hikayeyi anlatan Jon Krakauer'in 1996'da yayımlanan kitabından uyarlanan bir film.
Kitabıyla aynı isimden uyarlanan filmde "Christopher McCandless" isimli bir gencin başından gecenleri izliyoruz. Kalabalık şehir hayatı ve genel olarak insanlardan uzaklaşmak isteyen McCandless, son derece uzun bir yolculuğa cıkar. Bu yolculukta hayatını kolaylaştıracak araba, para gibi şeyleri de olmaz Yolda otostop ceker, durduğu yerde iş bulup calışır ve bu şekilde Amerika'nın gercek guzelliklerini gormeyi başarır.
[h=2]Into the Wild nasıl bir film?[/h]
Ne zaman icimde uzun bir yol yapma isteğine oluşsa aklıma hep bu film gelir. Into the Wild, muhteşem doğa manzaraları, dram turundeki diyalogları ve ozgurluk duygusuyla dolup taştığı icin bu duyguyu hisseden pek cok insanın "En iyi filmim" dediği turden bir yapım.
Sizlere film konusunda daha fazla bilgi vermek istiyorum, ancak kendimi burada durduracağım. Oncelikle kitabı okumayıp filmi izlemediyseniz sizleri oncelikle bu eşsiz yapıma bir goz atmaya davet ediyorum. Bugun sizlerle Into the Wild'ın aklınızın bir koşesine sinip saatlerce cıkmama potansiyeli olan repliklerine goz atacağız.
Not: İceriğimizde genel işleyiş hakkında bir spoiler vermemeye calışacağım, ancak elbette replikler uzerinden spoiler yeme ihtimaliniz bulunuyor. Bu sebeple, filmi izlemediyseniz spoiler yiyebileceğinizi hatırlatalım.
[h=2]Into the Wild'ın sizi farklı duşuncelere itecek replikleri[/h] [h=3]"Sınır tanımayan bir maceracı… Evi yollar olan, guzelliklere yolculuk yapan bir seyyah olmaktır amacım."[/h]
[h=3]"İnsan yaşamının mantık ile yonetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur."[/h]
[h=3]"Ve biliyorum ki yaşamda asıl onemli olan ne kadar guclu olduğun değil, kendini ne kadar guclu hissettiğindir."[/h]
[h=3]"Mutluluk sadece paylaşıldığında gercektir."[/h]
[h=3]"Duşuncelerimi anlatan kelimelerin git gide anlamsızlaştığını fark ediyorum."[/h]
[h=3]"Yuzumde bir gulumsemeyle kollarınıza koşuyor olsaydım, o zaman siz de benim şu anda gorduklerimi gorur muydunuz?"[/h]
[h=3]"Yalnızca cok uzağa gitme riskini goze alanlar yaşamda nereye kadar gidebileceklerini oğrenebilirler."[/h]
[h=3]"Televizyon olmadığı icin pencereden bulut seyretmeye başladım. Oradaki yayın cok iyi, haberleri daha guvenilir."[/h]
[h=3]"Yaşadığım bu hayat, benim secimim."[/h]
[h=3]"Eğer hayatta bir şey istiyorsan, peşini bırakma ve ulaştığında sıkıca sarıl ona."[/h]
[h=3]"Bence kariyer denen şey bir 20. Yuzyıl icadıdır ve ben bir kariyer istemiyorum."[/h]
[h=3]"Yalnızca hayallerinin peşinden koşan insanlar icin hayat farklı bir anlama sahiptir."[/h]
[h=3]"Coğu insan onları mutsuz eden koşullarda yaşıyor ve yine de bunu değiştirmek icin hicbir şey yapmıyorlar. Cunku guvenli, rahat, rutin bir hayata koşullanmış durumdalar.[/h]
[h=3]"Bana aşk, para, inanc, şohret, adalet yerine gerceği verin."[/h]
[h=3]"Eğer yaşama sevincinin esasen insan ilişkilerinden kaynaklandığını duşunuyorsan yanılıyorsun. Tanrı bunu tum cevremize yaydı. O her şeyde mevcut. Tecrube edeceğimiz her şeyin icinde var. İnsanlar sadece, bu şeylere bakış acısını değiştirmeliler."[/h]
[h=3]"Ben estetik duşkunu yalnız bir gezginim."[/h]