Emir Sarıgul, unlu siyasetci-işadamı, uzun bir sure Şişli Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgul ’un oğludur.
Abdurrahman Emir Sarıgul, Mustafa Sarıgul ’un ilk eşi Hulya Koksaloğlu ’ndan olma oğludur. Emir ’e hamile olan annesine kanser teşhisi konmuş, anne buna rağmen doğumda ısrarcı olmuştur. 1981 yılında İstanbul ’da doğan Emir Sarıgul 1985 yılında, henuz 3,5 – 4 yaşlarındayken kanser hastası olan annesini kaybetmiştir. İlkoğretim ve lise eğitimini İstanbul ’da tamamlayan Emir Sarıgul, Fevziye Mektepleri Vakfı Ozel Işık Lisesi ’nde mezun olmuştur. Ardından Yeditepe Universitesi ’ni kazanmıştır.
Yeditepe Universitesi İngilizce İşletme bolumunu tamamlamasının ardından master eğitimi almak uzere İngiltere ’ye gitmiştir. Londra ’daki American Intercontinental University ’de aldığı yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra Turkiye ’ye donmuş ve iş hayatına atılmıştır.
Ozellikle inşaat sektorunde başarılı işler yapan Emir Sarıgul, bu alanda kendinden sıkca soz ettirmiştir. Halen inşaat sektorunde faaliyet gosteren Maritza Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Yonetim Kurulu Başkan Vekili olarak gorev yapmaktadır.
1999 yılından bu yana, Galatasaray Spor Kulubu ’nun uyesidir, 2010 ve 2013 yılları arasında da Galatasaray Spor Kulubu ’nun Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorevde bulunmuştur.
Babası Mustafa Sarıgul gibi siyasetle ilgili olan Emir Sarıgul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili gorevinde bulunmuştur. Ancak 2014 secimlerinde Şişli Belediye Başkanı olarak secilen Hayri İnonu ’nun de dÂhil olduğu bir takım tartışmalar nedeniyle başkanvekilliği gorevinden istifa etmiştir. ancak meclis uyeliği gorevine devam edeceğini belirtmiştir. Sarıgul ’un istifasının ardındaki neden ise, Hayri İnonu ’nun Sarıgul ’e ait olan 6 mudurluğun yetkilerini alması gosterilmektedir.
Emir Sarıgul, Altınbaş Yonetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş ’ın kızı Fatoş Sarıgul ile evlidir. Bircok sosyal yardım projesinde birlikte calışan ikilinin iki tane kızları vardır.