eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgul ’un oğlu Emir Sarıgul ’un eşidir. Fatoş Sarıgul, gerek şık giyim tarzıyla, gerekse başrolu oynadığı sosyal sorumluluk projeleri ile adından bahsettirmektedir. 14 Nisan 1981 yılında Kıbrıs ’ta dunyaya gelmiştir. Babası Altınbaş Yonetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş, annesi de Muhlet Altıbaş ’tır. Cocukluğunun ilk yıllarını Kıbrıs ’ta geciren Sarıgul, babasının işi vesilesiyle ilkokula başladığı yıl İstanbul ’a taşınmıştır. İlkoğretim ve lise eğitimini İstek Vakfi Bilge Kağan Lisesi ’nde tamamlamıştır. Ardından universite eğitimi icin Ankara ’ya giden Fatoş Sarıgul, Bilkent Universitesi Uluslararası İlişkiler Bolumu ’nden mezun olmuştur. Universite eğitimi devam ederken ayrıca bircok kez dil eğitimi icin yurtdışında bulunmuştur. Universiteden mezun olduktan sonra master eğitimi icin Milano ’ya gitmiş ve 2 sene orada yaşamıştır. Master eğitimini Politecnico di Milano Universitesi ’nde tamamlayan Sarıgul, ardından İstanbul ’a geri donmuştur.
İş hayatına atılacağı donemde hangi işle ilgilenmek istediğini iyice duşunmuş ve kararı, aile şirketleri olan Altınbaş ’tan yana olmuştur. İşin gereklerini mutfağında oğrenmek amacıyla mucevherat sektorundeki şirketin imalat fabrikasında 6 ay boyunca staj yapmıştır. Ardından hem Altınbaş şirketinin markalarına hem de ic piyasaya kıymetli taşlar temin eden Alstone şirketinde yonetici olarak calışmaya başlamıştır. Bu gorevi esnasında Belcika, Hong Kong ve Dubai gibi ulkelere iş seyahatleri yapmıştır. Ayrıca Londra ’daki pırlanta derecelendirme enstitusu olan GIA ’da 2 aylık bir eğitim almıştır.
Ardından 2007 yılında bir arkadaşı vasıtasıyla Mustafa Sarıgul ’un oğlu Emir Sarıgul ile tanışan Fatoş Sarıgul, kısa bir sure sonra evlenmiştir. Evlilik hazırlıklarının da yoğunluğu sebebiyle iş hayatına ara vermiştir. Ancak 2011 yılında akademik kariyerine devam etmiş ve Yeditepe Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Antropoloji Bolumu ’nde doktora yapmaya başlamıştır. Doktora eğitimi devam eden Sarıgul, Mehmet Altınbaş Vakfı Kemerburgaz Universitesi ’nde Araştırma Gorevlisi olarak calışmaktadır.
iki cocuk annesi Fatoş Sarıgul, eşi ile sık sık sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır.