Charles Milles Manson, 12 Kasım 1934, Cincinnati, Ohio, ABD doğumlu, unu tum dunyaya dağılmış olan bir sucludur.
Charles, hayat kadını olan bir annenin gayri meşru oğludur ve annesi onu doğurduğunda sadece 16 yaşındadır. Soylendiğine gore, annesi bir defasında onu bir surahi bira ile değiş tokuş etmeye calışmıştır. Manson ’in terk edilmeler, dayak ve istismarla dolu karabasan gibi bir cocukluğu olmuştur. Gencliği de sonu gelmez bir suc, tutuklanma, hapis ve kacış dongusudur. Manson kendini tahlil ettiği nadir anlardan birinde, “İşin doğrusu şu ki, ben yakalanmadan bir şey calmayı beceremeyen salak bir hırsızdan başka bir şey olamadım.” demiştir.
18 yaşındayken koğuş arkadaşlarından birine bıcak tehdidiyle tecavuz etmiş ve boylece federal ıslah evinde kendine bir yer edinmiştir. 1954 ’te şartlı tahliye edilmesinden sonraki 13 yılı sahte cek vermekten, kadın satıcılığına kadar muhtelif suclardan değişik hapishanelere girip cıkarak gecirmiştir. 1967 ’de serbest bırakıldığında –tum itirazlarına rağmen– 33 yaşındaki Manson, hayatının buyuk bir bolumunu demir parmaklıklar arkasında gecirmişti.
Serbest kaldığı donemin verdiği ozgurluk fikrinden de sıkca faydalanan Manson kısa zamanda masum karizması, serserilerden ve kaybedenlerden oluşan bir “aileyi” etrafına toplamasını sağlamıştır. Muritleriyle birlikte Los Angeles ’in dışındaki tozlu bir ciftliğe yerleşmiştir. Urettiği teoriler sonucu muritlerinden beş kişi 9 Agustos 1969 ’da, yonetmen Roman Polanski ’nin evine girip hamile karisi aktris Sharon Tate ile birlikte 4 kisiyi daha vahsice oldurmuştur. Ayrılmadan once kurbanlarının kanlarıyla duvara kışkırtıcı yazılar yazmışlardır. Ertesi gece, Manson, “surungenleri”ne bizzat onculuk etmiş ve LaBianca soyadlı bir cifti aynı şekilde oldurup parcalamışlardır.
Bu cinayetler, Los Angeles bolgesinde panik yaratmış ve tum ulusu sok dalgaları sarmıştır. Manson dort arkadaşı ise taraftarı olan bir kadının, farklı bir sucla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri ovunerek anlatması sonucunda tutuklanmıştır.
Gaz odasıyla idama mahkûm edilmelerine rağmen Kaliforniya yuksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları omur boyu hapis şekline donuşturulmuştur. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemeyen Manson ve ailesinin en az 35 olumden sorumlu olduğu duşunulmektedir. Charles Manson nefret edildiği gibi, kendisini seven, serbest bırakılmasını isteyen ceşitli fan kulupler oluşturup kampanyalar duzenleyen bir hayran kitlesine de sahiptir. Bir gazetecinin "Buyuk bir hayran kitleniz var hapisten cıkmanızı heyecanla bekliyorlar" yorumuna, "Burada yemekler harika ayrıca kitabım ve gelen mektuplarımla uğraşıyorum, pek heyecanlanmasınlar, Amerika ilk kez iyi bir şey yapıyor bana " seklinde cevap vermiştir.
Bana tepeden bakarsanız, bir aptal gorursunuz. Bana aşağıdan bakarsanız, tanrınızı gorursunuz. Bana tam karşıdan bakarsanız, kendinizi gorursunuz. (Charles Manson)