Bilgisayarınızın hızını iyileştirmek icin bircok yol mevcuttur. Ne var ki, yapılacak en iyi şey her zaman icin temel şeylerdir ki bunlar aynı zamanda en basit adımlardır. Bilgisayarınız eski veya yeni olsun, bu uc basit adım en başta yapmanız gereken şeyler.
Bilgisayar hızını iyileştirmede ilk adım: sabit diskinizi temizlemek. Butun calışan makineler gibi, bilgisayar da temizken daha iyi calışır. Bir bilgisayar soz konusu olduğunda, dijital olarak temizse daha iyi calışır. Bunu soyledikten sonra bilgisayarınızın sabit diskini temizlemeniz gerektiğini ekleyelim. Uc aydan daha uzun bir suredir dokunulmamış herhangi bir kullanılmayan dosyanın gitmesi gerekir.
Bu, uc aydan daha uzun suredir erişilmemiş her belge, resim, muzik, video ve butun diğer dosyaların sabit diskinizden silinmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Eğer bu dosyalardan bir kısmını tutmak istiyorsanız, bunları CD'ye cekin. Onları sabit diskinizde saklama alışkanlığından vazgecin.
Ayrıca sisteminiz tarafından artık kullanılmayan dosyaları da sistemden uzaklaştırmak icin Disk Temizleme aracını kullanmalısınız. Bu kullanılmayan sistem dosyaları, birkac GB boyuta bile ulaşmış olabilirler. Bu yuzden onları kaldırdığınızdan emin olun.
Bilgisayar hızını iyileştirmede ikinci adım: kullanılmayan uygulamaları kaldırın. Bazı uygulamalar bilgisayarınız acılırken bir takım programlar calıştırırlar ve bu da bilgisayarınızın acılmasını gucleştirir. Dahası, bunlardan bazıları bilgisayarınızın kaybetmemesi gereken bazı değerli sistem kaynaklarını da tuketirler.
Bu yuzden bu uygulamalardan kurtulmak icin Program Ekle/Kaldır aracını kullanın.
Bilgisayar hızını iyileştirmede ucuncu adım: diskinizi birleştirin. Eğer ucuncu adımı atlarsanız, ilk iki adımın hicbir anlamı kalmaz. Ve ucuncu adımın size verebileceklerini maksimize etmek icin ilk iki adımı da ihmal etmemelisiniz. Disk birleştirme, bilgisayar hızını iyileştirmede gercekten de cok onemli bir yer tutmakta. Zamanla bilgisayarınızdaki dosyalar parcalara ayrılacak ve sıraları bozulacak, bu da sisteminizin dosyaları bulmasını gucleştirerek, bu arada gecen zamanı uzatacaktır.
Bu yuzden dosyalarınızı tekrar sıraya koyun, ayda EN AZ BİR KERE Disk Birleştirme aracını calıştırın. Bu, bilgisayar hızınızın her zaman optimize olacağını garanti eder.