Sorunlarını karşıya anlatmak/ "aktarmak" .
-Derdini soylemeyen derman bulamaz.
-Bir inanış vardır,derdini anlattığın kişiye o dert gecermiş.
Bu anlamda;
->bir şarkı sozu vardır: "...ben bu derdi kime satam"
Yaşantımıza yansımaları;
Eski mahalleden bir komşumuz vardı.Bu komşunun,bir oğlu bir de kızı vardı.Oğlu cok yuksek maaşla calışan ve epeyce aile sorunları olan birisiydi.O komşunun kızı ise sakat (ozurlu) birisiydi.Yaşı da epeyce olmasına rağmen,bu ozurluluk durumundan dolayı halen bekardı.
O komşu aralıksız neredeyse her gun bize gelirdi ve o bitmek tukenmek bilmeyen icimizi karartan dertlerini hergun anlatırdı.Bir de ofke ile anlatırdı ki sanki o dertlere biz neden olmuşuz gibi.
Aradan yıllar gecti.
!-->Oğlunun aile sorunları bitti : Bizim biraderin aile sorunları başladı.Ortada mantıklı tek bir neden dahi yoktu.O kadar arttı ki boşanmanın eşiğinden zor dondurduk.Yıllarca gecim sorunu yaşadılar.Ustelik o komşu bizim başımıza bu turlu bela olmazdan once cok guzel,mutlu bir yuvaları olan biraderimden bahsediyorum.
!-->Komşunun sakat (ozurlu) kızı evlendi : Ben 30 yaşına geldim.Sakın ovunc olarak vs. anlamayın,gectekten boylu,poslu,iyi bir işi olan ve de iddialı derecede yakışıklı olan biri olarak ben hala bekarım.İnanın ki 40 kusur kişiye evlenme teklif ettim ve ne ilginctir ki asla evlenemedim.
Bunlar bir cok ornekten yalnızca iki tanesidir.Dikkatimi ceken nokta ise yaşadığımız bu sorunlarda mantıklı ve ciddi bir nedenin olmayışıdır.
Aslında nedenini artık anlamışınızdır.Bigun oturup duşunduğumde bu sonuca vardım.
Ben dertlerimi cozmek icin;derdin nedeni ile ilgilenip o konuda cok calışıp,azim gostererek o dertten kurtulma yolunu secmişimdir hep.
Bu şekilde oturduğu yerden,masum ve ter temiz insanlara,yılan gibi,sinsice,onların bilipte bizim bilmediğimiz o aşşağılık,iğrenc yontemleri ile bize kendi dertlerini cektirmelerine ve onlara lanet olsun! (mutlaka)
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Sözlük
- Dertleşmek