İhya:
Ululuk, ihtişam, mal, nimet, ticaret, yoneticilik, zafer, ilim, hac ve melike;
Ağaclı vadi gormek kadri yuce birinden dunyalık edinmeye, hayır ve menfaate ermeye;
ağacsız ve cıplak vadi uzuntu ve mahrumiyete,
Bir vadide kaybolmak vefat etmeye, Buyuk vadi vezire (başbakana),
Yemyeşil ve sulak vadi hayra, nimete, devlet ve ikbale,
Sarp yamaclı, kayalıklarla kaplı kuru bir vadiye girmek gecim zorluklarına ve sıkıntılara,
boyle bir vadiden cıkmak esenliğe kavuşmaya, rızık ve sevince,
Guzel bir vadiye (dereye) sahip olduğunu gormek herkeş icin dunyanın ve ahiretin butun hayırlarından fazlasıyla nasiplenmeye delalet eder.
Diyanet: Ruyanızda yeşil bir vadide bulunduğunuzu gormeniz; mutlu ve huzurlu bir yaşantınız olacağına işaret eder. Bir kimsenin ruyasın da vadinin yeşillikleri arasında koştuğunu gormesi; o kimsenin icinde bulunduğu mutluluğun hayatının sonuna kadar devam edeceğine delalet eder
Nablusi: Ruyada vadi gormek, zahmet ve meşakkatli yolculuğa veya itaat etmeyen sert bir insana yahut misafirin yolculuk muddetinin uzamasına delalet eder. Bazen de vadi gormek, salih amele, iyi ve helal malı infak ederek Allah (C.C.)'a yaklaşmaya delalet eder.
Bazan vadi orada oturanlara veya orada ekilen ve bicilen şeylere delalet eder. Eğer vadide ağac, cicek veya guzel bitki yahut guzel bir su varsa ya da ruya sahibi orada guzel bir soz işitirse, kadri yuce ve yuksek bir şohrete sahip olur.
Ruya sahibi mulke ehilse malik olur. Ve duşmanma galip gelir. Bazen de ruya sahibi melike yaklaşarak yuksek mertebelere nail olur.
Eğer ruya sahibi salih bir kimse ise «Derken oraya gelince feyizli (ve mumtaz) bir yerdeki vadinin sağ kıyısından, ağactan «Ya Musa alemlerin rabbi olan Allah benim ben» diye ve «asanı (yere) bırak» diye nida olundu.» ( Sure-i Kasar, ayet 30) mealindeki ayet işaretince, ondan bircok kerametler zahir olur.
Vadi gormek, bazan yağmur yağmasına ve sularm akmasına ba-> zan da vadiye inmek: «Sana (Habibim) Musa'nm haberi geldj (değil) mi? Hani rabbi o'na mukaddes «tuva» vadisinde (şoyle) nidı etmişti. «Firavun'a git cunku o pek azmıştır.» (Sure-i Naziat, ayet 15, 16, 17) mealindeki ayet işaretince, sapık ve azgın kimselere gitmek ve onlara dini hukumleri tebliğ etmek icin yolculuk ve elciliği uhdesine almaya delalet eder.
Bazan vadi dağların kendisini kuşatmasından oturu zindan ve hapse delalet eder. Cunku dağa cıkmak ve ondan inmek gibi hapishaneye girmek ve oradan cıkmak da cetin ve zordur.
Ruyada bir vadide duz bir şekilde yuzduğunu ve istediği yere gittiğini goren kimse, sultanın hizmetine girer. İhtiyac ve maksadı yerine getirilir. Eğer vadide korkarsa o kişi sultandan korkar.
Vadi yol kesici muharib bir kimseye ve arslana da delalet eder.
Ruyada kendisiyle gideceği yol arasına bir vadinin mani olduğunu goren kimse, yolcu ise onun yolunu bir hırsız veya bir arslan keser. Veya o kimseyi yağmur yahut sultan ya da hilekar bir kimse yolundan meneder. Eğer yolcu değilse, o kimseye hapislik veya dovulme ya da bir korkudan dolayı uzuntu ve keder erişir. Yahut uşutmek veya album gibi bir hastalığa yakalanmaya delalet eder, ozellikle vadinin suyu bulanık veya bu ruya kışın gorulmuş ise. Eğer o vadiyi gecerse, o kimse yukarda anlatılanların hepsinden kurtulur.
Ruyada bir vadide bir yeri kazdığını ve cukur actığını goren kimsenin, ailesinden ve akrabalarından birisi olur.
Vadiden cıktığını goren kimse icin, onun butun arzu ve isteklerinin yerine geldiğine delalet' eder.
Ruyada vadiye duştuğunu ve ondan hic bir şekilde acı ve ağrı duymadığını goren kimse, sultan tarafından faydaya veya bir reis tarafından hediyeye nail olur.
Ruyada ekilip bicilmesi mumkun olmayan bir vadide kaldığını gorse, hacca gider.
Ruyada bir vadide şaşkın olarak bulunduğunu goren kimsenin şiir soylemesine delalet eder.
Seyyid Suleyman: Bol ağaclıklı bir vadiye girdiğini goren, zengin ve kudretli bir şahısla arkadaş olup ondan hayır ve menfaat sağlar. Ağacsız, cıplak bir vadiye girmek; bu yorumun aksidir. Bir vadide kaybolup kendisinden geriye bir şey kalmadığını goren; vefat eder.
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Buyuk vadi, vezir ile tabir olunur.
Kirmani'ye gore vadi, hacca delalet eder.
Cafer-i Sadık (R.A.) bu ruyayı şunlarla tabir ediyor: Hac, melik, haşmet, mal, ni'met, ticaret, reislik, zafer ve ilim.
Abdulgani'en Nablusi, cayırlar ve sularla bezenmiş bir vadiyi, hayır, bereket ve baht acıklığı ile manalandırıyor.
Boyle bir vadide ağac golgesinde oturduğunu goren, rahat bir hayat surer. Rızkı bol olur.
__________________
Ruyada Vadi gormek
Rüya Tabirleri0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Rüya Tabirleri
- Ruyada Vadi gormek