modacılık mesleği
Eğitim danışmanı Susan Vanessa Ersoy, “Modacılık artık gozde mesleklerden biri haline geldi. Ozellikle yurt dışındaki okullarda verilen modacılık eğitimi bu aralar revacta” diyor. Ersoy, moda eğitimi icin modanın onemli merkezlerinde biri sayılan Londra'da eğitim almanın onemine değiniyor.
Yurtdışındaki lisan okullarından sonra moda okulları da ilgi ilgi goruyor. Ozellikle moda eğitimi icin yurtdışındaki okullar daha fazla tercih ediliyor. Mesleğin merkezi ise Londra.. Bu şehirde, moda alanında bir cok okul mevcut. Modanın kalbi kabul edilen Londra’da, modaevleri ve moda okulların ic ice olması ise cok onemli. Bir moda okulunda “moda tasarımı”, “moda marketi” gibi konularda cok sayıda ders işleniyor. En onemlisi de, İngiltere'nin onde gelen tekstil firmalarında staj yapma olanağının mevcut olması.. Aynı zamanda bilgisayarlarda, tasarım yaparak modern cağı yakalayan oğrenciler, en son tekniklerle donanmış olarak mezun oluyorlar. Sadece Londra değil elbette İngiltere’nin farklı şehirlerinde de moda eğitim merkezleri mevcut.. Unlu modacılar yetişiyor
Moda konusunda iddialı noktalara kendini taşımak isteyen genclerin İngiltere’deki moda okullarını tercih etmesinin bir başka nedeni, cok iyi isim yapmış, tanınmış firmalarda staj olanağının bulunması. Yurtdışında moda eğitimine karar vermek, OSS Yerleştirme sonuclarının ardından acıkta kalan pek cok genc icin de yeni bir alternatif. Moda, sanat ve tasarım konularında dunya capında onemli bir konuma sahip bu şehirde eğitim almak, kariyer acısından onem taşıyor. Londra’daki moda okullarında dunya capında un yapmış modacılar, tekstilciler ve tasarımcılar yetiştiriyor. Yıllardır moda dunyasına başarılı tasarımcılar veren bu okullar başarılı ve deneyimli genclerin ilgi odağında. Moda eğitimi genellikle 3 yıl. Modacı, stilist, kalıpcı ve modelistlerle ilgili teknik ve pratik cercevede bir cok konu işleniyor. Ayrıca okulun atolyesinde eskiz ve atolye cizimleriyle gencler geleceğe hazırlanıyor. Moda pazarlama derslerinde de buyuk mağaza, butik ve imalatcıları kapsayan pazarlama teknikleri oğretiliyor.
En gozde mesleklerden biri oldu
Aynı zamanda hem İngiltere’de hem de ulkemizde eğitim danışmanlığı yapan Susan Vanessa, İngiliz uyruklu. Dolayısıyla oradaki eğitim hakkında cok daha fazla ayrıntılı bilgiye sahip. Bu bilgileri paylaşmanın, şartlar hakkında aydınlatmanın otesinde, vize ve konaklama hakkında da yol gosteriyor. Yoneticisi olduğu ATEC Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ucretsiz olarak moda okulları hakkında danışmanlık hizmeti veriyor. Susan Vanessa Ersoy, “Modacılık artık gozde mesleklerden biri haline geldi. Ozellikle yurt dışındaki okullarda verilen modacılık eğitimi bu aralar revacta” diyor. Vanessa, moda eğitimi icin modanın onemli merkezlerinde biri sayılan Londra'da eğitim almanın onemine değiniyor. ‘Modacılık ruhunu Londra besliyor’ diyor. Ayrıca "universiteyi nasılsa kazanamadım" deyip de bir sonraki sınavlara kadar zaman kaybetmek gibi bir durumun soz konusu olmadığını da sozlerine ekliyor ve bu konuda web sitesini ziyaret edenlerin daha fazla bilgi bulacaklarını belirtiyor.
Moda okullarına kayıt donemleri Ocak, Mart , Haziran, Ağustos ve ekim. Şu an Eylul’
veya Ekim’de başlayacak sezon icin kayıt yaptırmak soz konusu. Okula kayıt şartları ise şoyle. En az lise mezun olmak. (Universite mezunu olup da mesleğini geliştirmek isteyenler de bu okulu tercih ediyor.) İngilizce bilmek ve lise ortalamasının 3 puanın uzerinde olması da aranan şartlar arasında. Ayrıca YOK denkliğinin tanınması icin OSS sınavından 185 ya da daha uzeri puan almak gerekiyor.
artık meslekler icinde en gozde olanı modacılık
Vücut Bakımı0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Vücut Bakımı
- artık meslekler icinde en gozde olanı modacılık