Robyn Donald - Cennete En Yakın Yer
Gelişim Beyaz Dizi No: 726 (1991)
İngilizce Adı: The Dark Side of Paradise (1990)
Arka Kapak:
Yalnızlık onun icin cok daha guven vericiydi.
Guney Pasifik'te Fala'isi adında bir ada vardır. Bu adayı gorenler oranın cennete en yakın yer olduğunu bilirler. Ama Candace'ın Fala'isi'ye geliş nedeni cennette bir tatil gecirmek değildi. Cocuk yaşta yetimhaneye verilen genc kız yıllar sonra ailesinin izini surmeye başlamış ve elindeki veriler onu Fala'isi'nin en zengin ailesi olan Jerard'lara goturmuştu.
Sonunda ruyaları gercek olacak, Stephanie Jerard'ı gormeyi başaracaktı. Ama Steph'in ağabeyi Saul Jerard gibi guclu bir engel vardı onunde. Ve bu engeli aşmaya calışırken, adanın efsanevi kuşu Tikau, aşk şarkılarıyla buyuleyecekti onu ..
Kitabın İcinden:
"Hic aşık olmadın mı, Candace?"
"Bir lise aşkım bile olmadı," diye karşılık verdi genc kız. "Benim sorunum şu:
Erkeklerden hoşlanıyorum, ama onlara deli gibi aşık olamıyorum. Karakterimde bir şeyler eksik olmalı. Yine de sakin, rahat bir yaşam surmeme yarıyor bu."
"Ah, evet, ulaşmakta kararlı olduğun şu sakin hayat. Evlenmek istemiyor musun, Candace? Cocuklarının dizlerinin dibinde oynamalarını seyretmeyi istemiyor musun?"
"Cocukları severim. Ama evliliğe gelince ... " Candace başını iki yana salladı. "Evliliğe hayır. O kadar derde değmez gibi geliyor."