Merhabalar Değerli TürkHackTeam Ailesi;

Bu konumuzda instagram kullanıcılarından bazılarının son dönemde karşılaştığı
^Hesabım çalındı, onay kodu alamıyorum,^ gibi yakınmalarının nedeninden ve çözümünden
bahsedeceğiz.

Gayet yaygın kullanılan bu platformda mağdur kullanıcılar stalk yöntemlerine belli başlı uygulamalara başvurarak
devam etmekte ve bu tür ^postegro vb^ uygulamara instagram hesapları ile giriş yapmalarının akabinde hesaplarından otomatik çıkış bildirimi almakta ve şifre yanlış uyarısı ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Doğal olarak
^şifremi unuttum seçeneği ile şifremi yenileyip tekrar giriş yapabilirim^ düşüncesinde olan bu kullanıcılar , çalınan
hesaplarına bağlı telefon numaralarına doğrulama kodu alamamaktadırlar. Bu sorun ile karşılaşan kullanıcıların
aşşağıdaki çözüm adımlarını doğruca uygulayıp hesaplarına tekrardan giriş yapabilmelerini temenni ediyor
ve hızlıca çözüme geçiyorum.

ÇÖZÜM;
Adım 1) İnstagram giriş sayfasına gidip kaydol seçeneğine tıklıyoruz .
Adım 2) Çalınan hesaba kayıtlı telefon numaramız ile yeni bir hesap oluşturuyoruz.
Adım 3)Yeni açtığımız hesabın ayarlarına gidip çift faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini aktif ediyoruz.
Adım 4)Hesaptan çıkış yapıp tekrardan giriş sayfasına dönüyoruz.
Adım 5)Çalınan hesabımızın kullanıcı adını girip şifremi unuttum seçeneğine tıklayıp telefon numarasına
kodu istiyoruz ,kod bu sefer gelecektir. Şifremizi yenileyip hesaba tekrardan giriş sağlıyoruz.
(Yapılan denemelerin çoğunda işlem başarıyla sonuçlanmıştır.)

Hesaplarımızın güvenliği için , 3 dakikalık merağımıza yenilip , stalk uğruna böyle uygulamalara av olmayalım ve
şifremizi hiçbir bilinen bilinmeyen uygulamalar ve siteler ile paylaşmayalım :)

İYİ FORUMLAR ...