Değerli arkadaşlar, öncelikle hiçbir firmayla husumetim veya reklam ortaklığım olmadığını beyan etmek isterim. Ama ben de fiyatına ve kuru bir tavsiyeye aldanıp ucuz bir reseller hizmetinin acı hüsranına uğrayanlardanım. Benim ağzım yandı başka arkadaşların yanmaması adına da bu yazıyı yazmak isterim.
Teknofirst isimli hosting sağlayıcısı ile yaşadığım problemler bitmek bilmedi ve en sonunda sitelerimi bir VDS sunucuya taşıyıp hizmeti iptal ettim.
- 7,8 aylık bir reseller hosting hizmetinde sunucu bakımları mazallah hiç bitmedi, sıksık sitelere giriş problemi yaşadık, çoğu zaman müşterilerim beni arayıp siteye girilmiyor dedi ve uyardı.
- Cpanel güncellemeleri haftalar sürdü, muhtemelen orijinal olmayan lisanslarla iş yapmaya çalışıyorlar ki sıksık deneme sürümünü düşüyordu (ne gerek varsa, koy kardeşim cwp veya directadmin işimize bakalım, satışta kabul edelim)
- Sıksık SMTP sorunu yaşadık ve müşterilerine hep sürtüştük. İletişimleri kesildi. (Bizler web geliştiriciyiz, bazen 3. Parti formlarla katman yapabiliyoruz, çeşitli soket fonksiyonlarıyla işimiz olabiliyor, hep wordpress, joomla vs kuracak değiliz)
- Sunucuyla sürekli oynuyorlar, ya sıksık IP değişiyor, ya FTP firewall kurmayı deniyorlar, deneme tahtası gibi sunucu yönetiyorlar. Bu olayların sonucunda haberim dahi yokken müşteri sitelerinin açılmadığı ile öğrenmiş oluyorum. İnsanlara rezil olduk.
-4 ayda açtığım destek talebi 10 dan fazla ki çoğu hep aynı sorunlar. Çözüm yok...
İptal edelim diyorlar, 12 aylık parayı peşin alıp kalan hizmet parasını iade etmiyorlar. Buna çökmek denilmez mi?? Nasıl iade bu?
İhs ve turhostta da sitelerim var ve acılan ticket sayısı yılda sadece 1,o da benim bir hatamdan dolayı..
Özetle, yerli firmaları destekleyelim diyoruz, onlarda kazansın, duyulsun istiyoruz. Yeri geliyor bazı şeyleri de görmezden geliyoruz. Ama sonuç hep aynı... Maalesef kalite tesadüf de olmuyormuş.
Bu gibi firmalar ile çalışacak arkadaşlara tavsiyem üçe beşe bakmayın kaliteyi tercih edin. Saçı başı yolmayın. 3 satır linux komutu dahi yazamayan, işin ciddiyetine olmayan kişilerle iş yapmayın. Bu gibi firmalar da kendilerine bir çeki düzen versin lütfen.
Yazık, paramızla rezil oluyoruz ya...
Ucuz hosting pişmanlıkmış! (Teknofirst)
Hosting Şirketleri0 Mesaj
●139 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Hosting Şirketleri
- Ucuz hosting pişmanlıkmış! (Teknofirst)
-
06-04-2021, 21:51:19