Bir Haftada Neler Olup Bitti?

29 Mart - 04 NisanTarihleri Arası Haberler

Bu Hafta Gündemde Bulunan Haberleri Bir Konuda Derledik!

İŞTE BU HAFTA GERÇEKLEŞEN BAZI GELİŞMELER!

| Android Sistem Güncellemesi Gibi Davranan Zararlı Yazılım Keşfedildi |

Güvenlik şirketinin keşfettiği yeni kötü amaçlı yazılım Android sistem güncellemesi gibi görünüyor.Telefonumuza bulaştığında tüm kontrolü ele geçiren bu yazılım cihazımızdan saldırganın sunucusuna verilerimizi arka planda aktararak tüm bilgilerimizi ele geçiriyor.Ayrıca yazılım kamera ve mikrofonumuzu kullanarak ortamdaki sesleri dinleyip,fotoğraf ve video da kaydedebiliyor.

| Yeni 'Kovid-19 Tedbirleri Açıklandı |

Vaka sayıları artsa da yatan hasta yoğun bakım hasta sayıları aynı düzeyde yükselmediğini ve aşılamanın etkisinin görülmeye başladığını belirten Erdoğan ayrıca koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.

| Kripto Para Vergisi Geliyor |

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir tebligat göndererek kullanıcı bilgilerini talep etti.İstenilen bilgiler arasında kripto para borsalarında hesap sahibi olan vatandaşların TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, SWIFT kodu, kullanıcı unvanı, borsaya kayıt oldukları tarih ve sanal cüzdan numarası gibi bilgiler yer alıyor

| Trump Kendi İnternet Sitesini Açtı |

Sosyal medya hesapları kapatılan Eski ABD Başkanı Donold Trump, kendi internet sitesini açtı. Bununla birlikte açtığı bu internet sitesiyle destekçeleriyle iletişim kurmayı hedefleyen Trump, ABD'nin 45. Başkanı olduğu için sitenin adını "45office.com" olarak koydu.

| Discord Stage Channel Özelliğini Kullanıma Sundu |

Discord'un Clubhouse benzeri bir özellik geliştirdiği yakın zamanda bir reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılmıştı. Bununla birlikte yine yakın zamanda Discord, Stage Channel adı verilen bu özelliği herkes için kullanıma sundu.Bu özellikle bir çok kullanıcıyı mutlu eden Discord'un Clubhouse benzeri bu özelliğinde, kişiler yönetici ve moderatörlerden söz hakkı alarak konuşabiliyor. Aynı zamanda bu kullanışlı özelliğin, platform üzerinden yapılan etkinlikleri iyiye yönelik etkileyeceğini söylemekte fayda var.

| 2021 Yılının En Popüler İşletim Sistemleri Açıklandı |

2021 yılında verilerden oluşturulan grafikle yılın en çok kullanılan işletim sistemleri açıklandı ve ilk dört işletim sistemi çok büyük bir paya sahip.
Grafiğe bakıldığında Android işletim sistemi %40,39'luk ezici bir orana sahip.Hemen arkasından Windows %32,34'lük bir paya,Apple telefon işletim sistemi iOS %16,51'lik bir paya, Apple'ın bilgisayarlarında yer alan OS X işletim sistemi, %7,13'lük payla listenin en baskın işletim sistemleri arasında sonuncu oldu.

| Youtube Avrupa'da Video Kalitesini Düşüreceğini Açıkladı |

En çok kullanılan video izleme platformlarından YouTube, Avrupa'da video kalite sınırını düşüreceğini açıkladı. Bununla birlikte YouTube, pandemi nedeniyle insanların evde kalmasıyla platformda büyük bir yoğunluk yaşandığını, bu nedenle böyle bir uygulama getirdiğini açıkladı.

| Oyun Hileleri Üreten Şirkete 46 Milyon Dolarlık Baskın Yapıldı |

Yaklaşık her türlü oyunlar için büyük hileler üreten bir şirkete Çin Polisi tarafından baskın yapıldı. Yapılan baskında sayısız oyun hilesi ve 46 Milyon Dolar para ele geçirildi. Bununla birlikte Çin Polisi, şirketin bünyesinde bulundurduğu 10 Kişiyide gözaltına aldı.

| İnsan Beyni İlk Defa Kablosuz Olarak Bilgisayara Bağlandı |

BrainGate teknolojisinin mimarı ekip, daha önce kablo kullandıkları teknolojinin tamamen kablosuz bir şekilde kullanılmasını sağladı.Sistem üzerinde yapılan çalışmalarda daha önce kablolu sistemde kullandıkları bağlantı noktasına bu defa verici yerleştirdiler ve önceden kullanılan kablolu sistemin yazma hızı ve tıklama doğruluğuna ulaşıldı.

| Milyonlarca Facebook Kullanıcısının Bilgileri Sızdırıldı |

Sosyal medya platformlarından Facebook kullanıcılarının kişisel bilgileri bir internet sitesinde sızdırıldı.Ücretsiz bir şekilde sızdırılan 500 Milyona yakın bu verilerin arasında,19.638.821 Türk Kullanıcı verileride bulunmakta.
Çalınan kullanıcı verileri arasında Telefon numarası, Doğum Yeri ve Tarihi, Facebook ID numarası ve e-posta bilgileri yer alıyor.

İYİ FORUMLAR DİLERİZ