Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Zararlı Yazılımları tanıtacağım hakkında bilgi vereceğim hız kesmeden başlayalım..
Not: Sizlere Şunları Söylüyorum Bilmediğiniz Mailleri Açmayın bilmediğiniz dosyaları asla indirmeyin, Aslında buradaki Antivirüs programı sizsiniz yani çok bilinçli olmanız gerekiyor.
Not: Sizlere Şunları Söylüyorum Bilmediğiniz Mailleri Açmayın bilmediğiniz dosyaları asla indirmeyin, Aslında buradaki Antivirüs programı sizsiniz yani çok bilinçli olmanız gerekiyor.
Zararlı Yazılımları Tanıyalım
Zararlı Yazılımlar ne zaman ortaya çıktı? Zararlı Yazılımlar aslında 1949 yılında ortaya çıksa bile bizim anladığımız zararlı yazılımlar 1983 yılında ortaya çıkıyor 1983 yılında bir öğrenci olan Fred Cohen doktorluk çalışması için bir program yazdı, yazdığı bu program bilgisayarın içine girdiği zaman başka programları kopyalayacak daha sonra sistemi kullanılamaz hale getirecekti Cohen gerçekten bu deneyi yaptı ve bir virüs yazdı sonra kendi bilgisayarına yükledi ve virüs bilgisayarı çökertti yalnız Cohen'in fark etmediği bir şey vardı yıl 1983 kimse virüs nedir bilmiyor ve buna karşı bir korumada yok Amerikada askeri alanında ciddi bir problem yarattı çünkü Arpanek dediğimiz şey aslında internetin atasıdır 1972 yıllarında ortaya çıktı Amerika ordusunun telefon hakları üzerinde bir birleri ile görüşmesi için kurulmuştu bu ağ daha sonra Amerikan üniversiteside bağlandı bu ağa.1980'lerin ilerleyen dönemlerinde bir birlerinden ayrıldılar Amerikan ordusuda Arpanek'i kullanmaya devam ettiler ve bu virüs Arpanekide çökertti sonrada bu virüs ortaya çıktı ve bunu duyan yazılımcılarda kendi zararlı yazılımlarını ortaya çıkarttı.1986 yılında artık CİA bu programları tescilledi 1988 yılından itibaren ile ilk Antivirüs yazılımları ortaya çıktı 1986 yılından 2021 yılına kadar çok iyi bir savunma'dır.Bilgisayar virüsleri üç ana unsura ayrılır şu şekilde

Boot Virüsleri ile başa çıkılması gerçekten zordur çok güçlü bir virüstür ve en çok karşılaştığımız virüs türleride dosya virüsleridir solucan gibi, trojen gibidir, Makro virüsleri tamamı ile sistemimizi çökertmektir bilgisayarımızdaki verileri ve dosyaları silmek üstünedir bu virüsler C++ gibi, Java gibi dillerde kodlanmamıştır Excel ve Word gibi şeylerde yazılmışlardır yani tam olarak anlayacağınız veriyi imha etmektir amacı.İlk olarak Boot virüslerinden bahsetmek istiyorum, Boot virüslerinin çalışma stili şu şekildedir, şimdi diyelimki bilgisayarınıza virüs bulaştığını fark ettiniz bilgisayarınızda Antivirüs programını tarıyorsunuz, onun dışında format atıyorsunuz bilgisayarınıza ama format atmanıza rağmen bu sorunlar hala devam ediyor çünkü boot virüsleri bilgisayarlardaki MBR yerine kendilerini kurarlar sadece bazı antivirüs programları bu virüsleri oradan bulup imha edebilir.Boot virüslerinden kurtulmanın iki yolu vardır ya çok iyi bir antivirüs programı kullanacaksınız ya da harddiski biçimlendirmeniz gerekecek yani içindeki herşeyi silmeniz lazım çok önemli bir tavsiye veriyorum size her zaman harddiskinizi yedekleyin çünkü böyle bir durumda karşılaşırsanız işinize yarayacaktır.Dosya Virüslerinden bahsetmek istiyorum şimdide dosya virüsü deyince aklımıza ilk trojen gelir bilgisayarınıza girdiği zaman kendilerini fark ettirmezler, bilgisayarın içindeki bir dosyaya saklanırlar ve oradaki bir kod satırına kendilerini gizlerler şimdi diyelim bilgisayardaki hiçbir program açık değil hiçbir şey çalışmıyor ama bilgisayar garip bir şekilde yavaşlıyor internete giriyorsunuz bir sayfayı açmanız dakikalar sürüyor ramlerinizin büyük bir kısmı dolu e ben birşey yapmıyorum bu şu anlama geliyor bilgisayarınıza truva atı bulaşmış, truva atını veri madenciliği yapanlar kullanıyor genellikle örneğin mailinize bir link geliyor sizde Allah Allah hemen giriyorum bu linke diyorsunuz ve girince truva atı bilgisayarınıza bulaşıyor.
Evet arkadaşlar bugün sizlere zararlı yazılımlar hakkında bilgi verdim diğer konumda görüşmek üzere sağlıcakla kalın..