YouTube camiasında yayınladığı eğlenceli videolarla tanınan Yoshi Enomoto, uzun suredir Turk kulturunu ve ozellikle İstanbul’u tanıttığı videolarıyla ulkemizde buyuk sempati kazanmaya başlamıştı.
Unlu YouTuber, vermiş olduğu bir roportajda bir Zeytinburnu cocuğu olduğunu dile getirdikten sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Omer Arısoy tarafından ilceye davet edildi ve birlikte kucuk bir gezi turu duzenlediler. Enomoto’yu ilcesinde gormekten cok mutlu olduğunu dile getiren Arısoy, ona Zeytinburnulu unvanını verdi.
[h=2]“Bundan sonra Zeytinburnulu hemşehrimizsin”[/h]
Enomoto, bahsi gecen roportajda “Japonsun, akıllı adamsın, diye bin kere soyluyorlar. Cem Yılmaz'ın Gora filmindeki sahneden alıntı yapıp ben de onlara 'Zeytinburnu cocuğuyum' diyorum” ifadelerini kullandı ve bu acıklama, Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy’un dikkatini cekti.
Zeytinburnu’nun en işlek bolgelerinden biri 58. Bulvar’a davet edilen Enomoto, burada Belediye Başkanı ile birlikte gezerek sohbet etti. Arısoy, Enomoto’nun artık Zeytinburnulu olduğunu dile getirerek şu acıklamalarda bulundu; “Buraya gelip bizi ziyaret ettiği icin ona buranın tarihi yapılarından, İstanbul'un fethinin sembollerinden Kazlıceşme'nin bir minyaturunu takdim ediyorum. Bundan sonra Zeytinburnulu hemşehrimizsin. Hayırlı olsun.”
Enomoto, Twitter uzerinden Arısoy’un bu davetiyle cok mutlu olduğunu ve belediye başkanı ile cektiği videoyu yakın bir zamanda yayınlayacağını belirten bir acıklama yaptı; “Zeytinburnu gezi turu yaptık. Artık resmen Zeytinburnu cocuğum! Yakında kanalıma bugunku videoyu yukleyeceğim. Beni davet eden Zeytinburnu Belediyesine teşekkur etmek istiyorum.”