VAN'da, kar nedeniyle ulaşımda aksama olma ihtimali bulunan kırsal bolgelerde yaşayan ve doğumu yaklaşan hamile kadınlar ile doğum sonrası bebekleri tedavi goren anneler, Van Bolge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 4 yıl once kurulan 'Anne Oteli'nde ağırlanıyor. Başhekim Yardımcısı İc Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Karacaoğlu, 'Anne Oteli'nde son 1 yılda 1500 kadının misafir edilerek, her turlu ihtiyaclarının karşılandığını soyledi.
Van Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bunyesinde 2016 yılında kurulan 'Anne Oteli', Turkiye'de ilk olma ozelliği taşıyor. Kış koşullarının zorlu gectiği Van'ın yanı sıra Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı gibi cevre illerdeki kırsal mahalle ve koylerden ozellikle yolların kardan kapanması ihtimaline karşı kurulan 'Anne Oteli', hamile kadınlar icin kolaylık oldu. Doğumdan kısa sure once evlerinden alınan ve burada muşahede altında tutulan kadınlar, uzman doktorlar gozetiminde ve sağlıklı ortamda doğum yapma imkanı buluyor. Hamile kadınlar ve doğumdan sonra bebekleri tedavi goren anneler, 40 yatak kapasiteli 'Anne Oteli'nde misafir edilerek her turlu ihtiyacları da karşılanıyor. Yemekhane, banyo, dinlenme ve emzirme odalarının yanı sıra gebelik suresince eğitimlerin verildiği odaların bulunduğu otelde misafir edilen kadınlar, hastane yetkililerine teşekkur etti.
1 YILDA 1500 HAMİLE KADIN MİSAFİR EDİLDİBaşkale ilcesine bağlı Albayrak Mahallesi'nde 1 hafta once 'Anne Oteli'ne gelip, 6'ncı doğumunu gercekleştiren Gulser Ozer, "Doğumu yaklaşan kadınlar icin cok iyi. Gunde 3 oğun yemek veriliyor ve burada ter turlu ihtiyacımız karşılanıyor. Burada 40 anne misafir ediliyor. Personel de bize cok iyi bakıyor. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere cok teşekkur ediyoruz. Ozellikle kışın kar nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşanma ihtimali olan kırsal mahallelerde yaşayan hamile kadınlar ve doğumdan sonra bebekleri burada tedavi goruyor. Cok memnunuz" dedi.Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı İc Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Karacaoğlu ise 'Anne Oteli'nde son 1 yılda 1500 kadının misafir edildiğini belirterek, "Otelimiz, Van ve cevre illere hizmet veriyor. Zor kış şartlarından dolayı hastaneye gelemeyecek olan gebelerimizin, aynı zamanda riskli olan gebelerimize doğum oncesi hizmet vererek, onların doğum oncesi burada bulunmalarını sağlamaktayız. Ayrıca doğum sonrası bebekleri tedavi goren anneler burada misafir ediliyor. Burası 40 yatak kapasiteli olup, burada ağırlanan annelerin her turlu ihtiyaclarını karşılıyor" diye konuştu.'Anne Oteli'nden sorumlu hemşire Nuray Ekinci de annelere gebelik suresince eğitimler verdiğini anlatarak, "Burada misafir edilen annelere hafta 3 kez eğitim veriyoruz. Anne sutunun nasıl verilmesi ve sutun neyle verilmesi gerektiğini ve emzirmeyle ilgili anneleri bilgilendiriyoruz. Onlar icin cok da faydalı oluyor. Memnun kalıyorlar" dedi.