HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesinde yaşayan 2 cocuk babası Mehmet Şerif Karahan (32), Mustafa Kemal Ataturk hayranı olan ve Anıtkabir'i gormek isteyen 9 yaşındaki kızı Hira icin kardan Anıtbakir yaptı. Baba Karahan, kızının tek isteğinin Anıtbakir'i gormek olduğunu, onun bu isteğini 10 gunluk uğraşlar sonucu eksi 20 derece soğukta kardan Anıtbakir yaparak gercekleştirdiğini anlattı.
Yuksekova ilcesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan Mehmet Şerif Karahan, Ataturk hayranı olan ve Anıtkabir'e gezmek isteyen kızı Hira'nın bu hayalini gercekleştirmek icin evinin onunde kardan Anıtkabir yaptı. 10 gun boyunca hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu dondurucu soğukta kardan Anıtbakir yapan baba Karahan, biriken karlardan aslan ve aslanlı yol da ortaya cıkardı.
İnşaat işcisi baba Karahan,"Kızımın kuzeni bundan once Anıtkabir'e gitmişti. Telefonla kızımla konuştu. Kızım da ondan bol bol Anıtkabir resimlerini cekmesini istedi. Ankara'da donunce kızım Hira ile goruştu. Anıtkabir resimlerini goren kızım cok heyecanlandı. Keşke ben de gidebilsem, Atamın yerini gormek istiyorum. Kızım da bana baba sen bize kardan helikopter, ucak ve daha değişik bir suru figurler yaptın. Bana da bu sefer Anıtkabir yap, dedi. Ben de iş olmadığı icin evimin bahcesinde biriken karlardan kızım Hira icin aslanlı yol ve Anıtkabir yaptım. Guzel bir surpriz oldu. Pandemi ve imkansızlıklar nedeniyle kızımı Anıtkabir'e goturemedim"dedi.
Anıtkabir'i gormeyi cok istediğini anlatan 3'urcu sınıf oğrencisi Hira Karahan ise, "Kuzenim başarılı olduğu icin okul onu Anıtkabir'e gezmeye goturmuştu. Ben de benim icin resim cekmesini istemiştim. Ben de resimleri gorunce cok sevindim. Tek hayalim Anıtkabir'i gormek. Ancak maddi imkansızlık ve pandemi nedeniyle babam beni goturemiyor. Babam bu isteğimi kardan aslanlı yol ve Anıtkabir'i yaparak bana buyuk bir surpriz yaptı. Cok mutluyum bu soğuğa rağmen babam bu istediğimi gecesini gunduzunu katarak beni mutlu etti"diye konuştu
Buzdan yapılan tabletle de Ataturk icin şiir yazıp okuyan Hira Karahan, bir gun mutlaka Anıtkabir'e gideceğini soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı